Συγκλονίζουν οι περιγραφές του ηλικιωμένου στην Αγία Παρασκευή ο οποίος έπεσε θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού από τέσσερις νεαρούς Ρομά και σώθηκε χάρη στο γείτονά του που άκουσε τις φωνές του και κάλεσε την Αστυνομία.

Ο 84χρονος νοσηλεύεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας
, φέροντας σοβαρά τραύματα στο πρόσωπό του από τις απανωτές γροθιές που δέχθηκε από τέσσερις Ρομά, ηλικίας 18 με 20 ετών, οι οποίοι μπούκαραν τα ξημερώματα της Τρίτης στο διαμέρισμά του με σκοπό να τον ληστέψουν.

Οι τέσσερις Ρομά είχαν βάλει στο στόχαστρο την οικία ηλικιωμένου άντρα και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να εισβάλουν. Όταν ο ηλικιωμένος ξύπνησε, τους αντίκρισε μπροστά του και τότε αυτοί άρχισαν να γρονθοκοπούν τον έντρομο άντρα, ζητώντας του να τους πει πού κρύβει τα λεφτά. Ο ηλικιωμένος εκλιπαρούσε να σταματήσουν, όμως εκείνοι συνέχισαν να τον χτυπάνε με μπουνιές και κλοτσιές. Τις σπαρακτικές φωνές του άκουσε ένας γείτονας ο οποίος τηλεφώνησε στο 100. Μέσα σε λίγα λεπτά έφτασαν στο σημείο δύο ομάδες ΔΙ.ΑΣ. και περιπολικά της Άμεσης Δράσης.

Ήταν τόσο άμεση η αντίδραση της Αστυνομίας που οι Ρομά εντοπίστηκαν στο μπαλκόνι του σπιτιού τη στιγμή που προσπαθούσαν να διαφύγουν. Ακολούθησε καταδίωξη και οι αστυνομικοί κατάφεραν να εγκλωβίσουν και να συλλάβουν τον έναν εκ των τεσσάρων δραστών, ο οποίος είχε προσπαθήσει να κρυφτεί μέσα σε ένα σχολείο.

Δείτε το βίντεο

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time