Νέα εποχή ξημερώνει για την Αθήνα όπου το σχέδιο για καθαρότερες γειτονιές μπαίνει πλέον σε εφαρμογή με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ο εξοπλισμός καθαριότητας του δήμου εκσυγχρονίζεται και η προσπάθεια για μια πιο καθαρή πρωτεύουσα γίνεται πια πιο εύκολη.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου διαθέτει πλέον 37 ηλεκτρικές σκούπες Glutton, που δύο φορές την ημέρα θα επιχειρούν σε κάθε Δημοτική Κοινότητα της Αθήνας. Στην πραγματικότητα, οι τεράστιες σκούπες είναι ηλεκτρικά απορροφητικά σάρωθρα πεζού χειριστή τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, παρέχοντας καλύτερο αποτέλεσμα από τις κλασικές σκούπες.

Με αθόρυβη λειτουργία τα σάρωθρα είναι εξαιρετικά φιλικά προς το περιβάλλον καθώς παράγουν μηδενικούς ρύπους, ενώ «εξαφανίζουν» από δρόμους και πεζοδρόμια ελαφρά απορρίμματα, όπως ξερά φύλλα μέχρι και τενεκεδάκια αναψυκτικών ή πλαστικά μπουκάλια κ.ά.

Η χρήση τους είναι ιδιαίτερα απλή, αποδίδουν καλύτερο αποτέλεσμα σε συντομότερο χρόνο και με λιγότερη σωματική καταπόνηση για τους χειριστές-εργαζόμενους στην καθαριότητα. Οι 37 ηλεκτρικές σκούπες θα σαρώνουν πρωί και απόγευμα πλατείες, πεζοδρόμια, πεζόδρομους σε καθεμία από τις 129 γειτονιές της.

«Πέρα από την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο καθαρίζεται πλέον η Αθήνα, είχαμε και έναν πολύ σημαντικό στόχο μπροστά μας. Να δώσουμε στους ανθρώπους της καθαριότητας του δήμου μας τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουν τη δουλειά τους. Έτσι, έπειτα από χρόνια, ο Δήμος Αθηναίων ανανεώνει και εκσυγχρονίζει τον εξοπλισμό του, χρησιμοποιώντας τα μέσα καθαριότητας που χρησιμοποιούν οι δήμοι αρκετών ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Είναι κάτι που δικαιούνται οι Αθηναίοι, για να μπορούν να απολαμβάνουν την πόλη καθαρή», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Δείτε τις εικόνες

5333170
5333172
5333173
5333175


*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time