Το παρασκήνιο των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., τα σκηνοθετικά «κόλπα» του 33χρονου δράστη, τις άγνωστες κινήσεις του κατά τις 37 ηµέρες πριν από τη σύλληψή του, την ύπαρξη ή µη «τρίτου» προσώπου και το κίνητρο του φόνου στα Γλυκά Νερά αποκαλύπτουν τα «Π» µέσω των απαντήσεων σε 13 κρίσιµα ερωτήµατα για το θρίλερ µε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς.

1. Τελικά τι συνέβη στη µεζονέτα των Γλυκών Νερών;
Οταν έφτασαν οι αστυνοµικοί της Ασφάλειας Αττικής και οι υπεύθυνοι των αυτοψιών στο σπίτι όπου δολοφονήθηκε η 20χρονη, πίστεψαν ότι εκεί είχε γίνει επιδροµή ληστών. Ηταν τόσο αριστοτεχνική η σκηνοθεσία του τόπου του εγκλήµατος από τον Μπάµπη Αναγνωστόπουλο που ξεγέλασε και τους πλέον έµπειρους αστυνοµικούς. Και έτσι υπήρχε η βεβαιότητα ότι έψαχναν σκληρούς κακοποιούς, που δεν ορρωδούν προ ουδενός, βασανίζουν και σκοτώνουν τα θύµατά τους.

2. Δεν υποπτεύθηκαν εξαρχής τον 33χρονο;
Οχι µε παρρησία. Είχαν πεισθεί από την ανάλυση των ευρηµάτων στο σπίτι ότι ήταν ληστεία. Κι έτσι έψαχναν, τις πρώτες τουλάχιστον 30 ηµέρες «αδίστακτους κακοποιούς», άλλες 30 ληστρικές επιδροµές, τους 120 αποφυλακισθέντες το τελευταίο χρονικό διάστηµα ενώ σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας υπήρξε επικήρυξη των άγνωστων δραστών µε 300.000 ευρώ. Στο πλαίσιο αυτό έγινε ειδική επιχείρηση στον Εβρο για τον εντοπισµό και τη σύλληψη σεσηµασµένου Γεωργιανού διαρρήκτη, που αρχικά τον θεώρησαν ύποπτο για τη δολοφονία.

3. Δεν τους φάνηκε περίεργη η συμπεριφορά του πιλότου;
Οχι. Επειδή η συµπεριφορά του ήταν τόσο επιτηδευµένη και παραπλανητική, δεν είχαν εστιάσει το ενδιαφέρον τους από την αρχή στο πρόσωπό του. Μάλιστα, ανέφεραν ότι ούτε η πρώτη εξέτασή του στα αστυνοµικά γραφεία άφηνε κανένα περιθώριο να δηµιουργηθούν βάσιµες αµφιβολίες ότι η στάση του ήταν υποκριτική. Οι περίεργες δηλώσεις του αποδίδονταν στο γεγονός ότι ήταν αµήχανος µπροστά στις κάµερες ή ότι αισθανόταν άσχηµα γιατί δεν µπορούσε να σώσει τη σύζυγό του.

4. Ποια σημεία των ισχυρισμών του 33χρονου θα μπορούσαν να προκαλέσουν υπόνοιες;
Τα σηµεία αυτά ήταν τουλάχιστον 20 µε κρίσιµη διάσταση. Ετσι, ζητούµενα ήταν πώς εξηγείται ο πιλότος να λιποθύµησε για δύο ώρες λόγω έλλειψης οξυγόνου, ενώ σε µία τέτοια περίπτωση ιατροδικαστές, δύτες, ιατροί, ειδικοί στην άπνοια δήλωναν ότι θα πέθαινε. Γιατί οι δράστες έπνιξαν την 20χρονη στη σοφίτα της µεζονέτας πιέζοντας το κεφάλι της για 5-6 λεπτά, όταν έπειτα από 1-2 λεπτά πίεσης θα µπορούσε να έχει λιποθυµήσει και να µην αντιδρά στη «ληστεία» , σύµφωνα µε το σενάριο του συζύγου της; Γιατί κανείς δεν άκουσε θορύβους ή φωνές µέσα από το σπίτι; Γιατί οι αόρατοι δράστες δεν είχαν µαζί τους σχοινί ή δεµατικά για να ακινητοποιήσουν τα θύµατα;

5. Τι έκανε ο πιλότος το διάστημα των 37 ημερών μέχρι τη σύλληψή του;
Εκείνη την περίοδο που ένιωθε µια «ασφάλεια» από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ., είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στο να µην αποκαλυφθεί οτιδήποτε για τις διενέξεις που είχε µε την Καρολάιν. Ετσι, άρχισε να έχει επαφές µε την οικογενειακή σύµβουλο-«ψυχολόγο» Ελένη Μυλωνοπούλου, ρωτώντας αν και πότε θα καταθέσει στην Αστυνοµία και τι µπορούσε να πει. Η ίδια είχε καταθέσει από νωρίς στην Ασφάλεια Αττικής, χωρίς να αναφέρει οτιδήποτε στον πιλότο. Την ίδια ώρα, ο 33χρονος µε SMS που έστελνε σε πολλά ΜΜΕ, διαµαρτυρόµενος για τη «στόχευσή» του, δήλωνε ότι η κατάθεση της ψυχολόγου του δεν έχει κανένα νόηµα, αφού η δολοφονία της Καρολάιν έγινε στη διάρκεια της ληστείας.

6. Θα μπορούσε ο ρόλος του 33χρονου να αποκαλυφθεί νωρίτερα;
Ενδεχοµένως ναι! Κι αυτό όταν από τις αναλύσεις στα Εγκληµατολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπως και από ελέγχους σε κάµερες, σαρώσεις κλήσεων κ.λπ. δεν προέκυπτε κανένα ίχνος των «ληστών», σύµφωνα µε την περιγραφή του πιλότου. Οµως ούτε τότε πιέσθηκε από τους αστυνοµικούς, που συνέχιζαν να ερευνούν σενάρια σε σχέση µε την εκδοχή της ληστείας ύστερα από τη µεθοδική αλλοίωση δεδοµένων από τον Μπ. Αναγνωστόπουλο στη µεζονέτα.

7. Τι προβλήματα μπορεί να υπάρξουν από αυτό το «κενό» διάστημα;
∆εν τέθηκε ποτέ υπό τηλεφωνική παρακολούθηση το κινητό του Μπάµπη, ώστε να διαπιστωθεί µε ποιους επικοινωνούσε και τι έλεγε, ώστε να διακριβωθεί ποιο είναι το κίνητρό του και αν υπήρχε τρίτο πρόσωπο στο εγκληµατικό σχέδιό του. Ακόµη, δεν είχε τεθεί υπό φυσική παρακολούθηση, για να προσδιορισθούν οι συναντήσεις του. Εκείνο το χρονικό διάστηµα που είχε δηµιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι «στα Γλυκά Νερά είχαν εισβάλει ληστές», αυτός είχε την ευχέρεια κινήσεων και τα χρονικά περιθώρια να «σβήνει» δεδοµένα για όσα τον οδήγησαν στην αποτρόπαια πράξη. Κι είναι ακόµη χαρακτηριστικό ότι του είχε αφεθεί η συσκευή του κινητού του µέχρι τις 30 Μαΐου.

8. Τελικά, πώς και πότε έγινε η εξιχνίαση του εγκλήματος;
Οταν συντάχθηκε προ δέκα ηµερών το κρίσιµο πόρισµα των Εγκληµατολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ., που έδειχνε ότι η αφαίρεση της κάρτας µνήµης από την κάµερα ήταν σε χρόνο προγενέστερο της καταγγελλόµενης ληστείας, αλλά και έγινε ανάλυση του «ξεχασµένου» κινητού του Μπάµπη που έδειχνε ότι είχε δραστηριότητα την ώρα που υποτίθεται ότι ήταν ασφυκτικά δεµένος. Το πόρισµα αυτό ουσιαστικά δηµιούργησε µια ευκρινή εικόνα.

9. Γιατί ο πιλότος σκότωσε την Καρολάιν;
Είναι φανερό ότι το ζευγάρι είχε προστριβές και διενέξεις από τις αρχές του 2020. Ο πιλότος τις απέδωσε στα «αιφνιδιαστικά ψυχολογικά προβλήµατα που είχε η Καρολάιν µε την εγκυµοσύνη της». Φαίνεται ότι η Καρολάιν είχε προβλήµατα µε τον «αγαπηµένο» της και κακές σχέσεις µε µέλη της οικογένειάς του. Η άτυχη 20χρονη φέρεται να διαµαρτυρόταν για την «αδιαφορία» τους, ενώ δεν φαίνεται να επέτρεπε να δουν το µωρό της. Ακόµη, άγνωστο παραµένει αν υπήρξε τριβή ανάµεσα στο ζευγάρι µε την απόφαση της Καρολάιν να ξεκινήσει πάλι τις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο Πειραιά. Αυτό το «χάσµα» διευρυνόταν µε την πάροδο του χρόνου και φαίνεται να έγινε τεράστιο το πρώτο πεντάµηνο του 2021, όταν σταµάτησαν τις συνεδρίες µε την οικογενειακή σύµβουλο. Ουσιαστικά, εκείνη την περίοδο ίσως κανείς να µην ξέρει τι συνέβαινε ανάµεσα στο ζευγάρι και είναι ενδεικτικό το εύρηµα µε τη διαλυµένη εσωτερική πόρτα στη µεζονέτα µετά από επεισόδιο που έγινε τον Απρίλιο.
Τα ευρήματα της Αστυνομίας, οι καταθέσεις των συγγενών, τα σενάρια και οι 37 ημέρες του «θεάτρου» έως την αυλαία του δράματος


10. Υπήρχε τρίτο πρόσωπο;
Ως φυσικός αυτουργός, κάτι τέτοιο µπορεί να αποκλεισθεί. Γιατί από την πολυήµερη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που αναζητούσε την παρουσία των… ληστών στο σπίτι δεν προέκυψε να υπήρχε άλλο άτοµο εκεί. Και αυτό προφανώς καλύπτει και την τυχόν περίπτωση «συνεργού» του πιλότου. Οσον αφορά αυτό το τρίτο άτοµο ως ηθικό αυτουργό ή εκείνο για «χάρη του οποίου δολοφονήθηκε η Καρολάιν», ούτε και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κάτι σαφές. Οι πιθανότητες κάποιο άλλο, άγνωστο πρόσωπο να έχει καίριο ρόλο στο έγκληµα αποµακρύνονται. Αντιθέτως, το ενδιαφέρον εστιάζεται στις καταθέσεις των συγγενών του πιλότου. Πολλοί από τους οποίους -όπως σηµειώνουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.- δεν έχουν προχωρήσει σε καταδικαστική δήλωση για τη δολοφονία της Καρολάιν. Είναι πιθανόν να δώσουν µία εικόνα «επιβαρυντική» για την άτυχη γυναίκα σε µία προσπάθεια να δικαιολογήσουν την αποτρόπαια δολοφονία της.

11. Μπορεί η Καρολάιν να δολοφονήθηκε γιατί πληροφορήθηκε ορισμένες «παράνομες δραστηριότητες;
Είναι βέβαιο ότι η Καρολάιν είχε εκµυστηρευτεί στην ψυχολόγο και σε ορισµένα άλλα πρόσωπα τη δυσαρέσκειά της για τη δουλειά του συζύγου της µε το ελικόπτερο. Αυτό όµως ίσως είχε να κάνει µε τα «άτακτα» ωράρια απασχόλησής του στο σπίτι, ότι δεν την βοηθούσε στο σπίτι κ.λπ. ∆εν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει «ύποπτες πτήσεις» του 33χρονου πιλότου, που µπορεί να έχουν σχέση µε τη δολοφονία της Καρολάιν. Στους ερευνητές της υπόθεσης φαντάζει ως «συνωµοσιολογική θεωρία». Οµως κανείς δεν µπορεί να αποκλείσει οτιδήποτε.

12. Εχει οποιαδήποτε σχέση η δολοφονία της Καρολάιν με την αυτοκτονία του συνιδιοκτήτη ταβέρνας στην Παλλήνη;
∆εν προκύπτει κάτι τέτοιο ούτε από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων ούτε και από άλλα δεδοµένα της υπόθεσης. Για αυτόν τον υποτιθέµενο συσχετισµό ρωτήθηκε ο αδελφός του αυτόχειρα και δήλωσε κατηγορηµατικά ότι δεν γνώριζε τον 33χρονο πιλότο. Πρόκειται πιθανόν για µια «συνδυαστική» φήµη, χωρίς ουσιαστικό περιεχόµενο. Οµως και πάλι τίποτα δεν µπορεί να αποκλεισθεί αν δεν ολοκληρωθεί η έρευνα.

13. Μπορεί τελικά ο συζυγοκτόνος να αποφύγει την ισόβια κάθειρξη;
Κάτι τέτοιο θεωρείται απίθανο. Οι εκτιµήσεις νοµικών και δικαστικών λειτουργών είναι ότι η ανάλυση της υπόθεσης, η υπερδηµοσιότητα που έχει δοθεί, αλλά και η πολυσυζητηµένη σκηνοθεσία του εγκλήµατος από τον 33χρονο πιλότο δείχνουν ότι η αναγνώριση οποιουδήποτε ελαφρυντικού και η αποφυγή των ισόβιων έχει µηδαµινές πιθανότητες να συµβούν.+