Μία νέα σελίδα ανοίγει σήμερα και επισήμως για τις νεοσυγκροτηθείσες προσφάτως Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) και τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ), που υπάγεται στην πρώτη και ανήκουν αμφότερες στο ΓΕΕΘΑ.

Πρόκειται για την καθώς και τα εγκαίνια του Στρατοπέδου «Υποστρατήγου Χριστόδουλου Τσιγάντε» που στέγαζε την πρώην πλέον 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων «Ιερός Λόχος» (13 ΔΕΕ) και των εγκαταστάσεων της νέας ΔΔΕΕ, στη βόρεια πλευρά του Στρατοπέδου «Φακίνου» στη Λεωφόρο Κατεχάκη, πάνω από τις εγκαταστάσεις της Γενικής Διευθύνσεως Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης.

Επιπροσθέτως, αύριο Τρίτη 29 Ιουνίου 2021, θα πραγματοποιηθεί στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων, επίδειξη επιχειρησιακών δυνατοτήτων της νέας ΔΕΠ, στο πλαίσιο της συγκροτήσεως και ενεργοποιήσεώς της.

Ως προελέχθη, όλα αυτά αποτελούν τη μετεξέλιξη των «παλαιών» Ειδικών Δυνάμεων στη νεοσυγκροτηθείσα ΔΕΠ, ώστε αυτή να μπορέσει από επιχειρησιακής πλευράς ν’ανταποκριθεί στις σύγχρονες επιχειρησιακές απαιτήσεις τόσο σε επίπεδο ΝΑΤΟ, όσο και σε επίπεδο όλων των σύγχρονων στρατών, που δεν είναι άλλος από τη διοικητική υπαγωγή και συγκέντρωση του ΣΥΝΟΛΟΥ των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων ΟΛΩΝ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την ενιαία διοίκηση του εκάστοτε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ από τον καιρό της ειρήνης. Το γεγονός αυτό εκτός από τα καθαρά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα έχει και σημαντικά οφέλη στους τομείς της ενιαίας εκπαιδεύσεως και του εξοπλισμού του προσωπικού.

Μία εξέλιξη που δεν έγινε τώρα, αλλά έχει ξεκινήσει την τελευταία πενταετία επί αρχηγίας στο ΓΕΕΘΑ του Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, που το «έτρεξε» όμως όλο αυτό το διάστημα ο την τελευταία διετία νυν Αρχηγός Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος από τις θέσεις του Επιτελάρχου και Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ που κατείχε τότε και εντατικοποίησε την παρελθούσα διετία της αρχηγίας του.