«Με τα μέχρι στιγμής δεδομένο δε φαίνεται ότι η μετάλλαξη Δελτα προκαλεί σοβαρή νόσηση. Από κει και πέρα ξέρουμε ότι μεταδίδεται εύκολα και ότι για τα εμβόλια -με δεδομένα μόνο για Pfizer και ΑstraZeneca- έχει μειωθεί λίγο η αποτελεσματικότητά τους για τα σοβαρά περιστατικά».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας για την πολυσυζητημένη μετάλλαξη Δέλτα του κοροναϊού, ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος.

Μιλώντας στο δελτίο του ΣΚΑΪ, συμπλήρωσε: «Μας ενδιαφέρει να μη μπούμε στα νοσοκομεία και αυξηθεί η θνητότητα. Εκεί κάνουν πολύ καλή δουλειά (τα εμβόλια). Το Moderna είναι αδερφάκι της Pfizer άρα δεν περιμένουμε διαφοροποιήσεις… Το ίδιο ισχύει και με το Johnson & Johnson και την AstraZeneca».

Ο Ηλίας Μόσιαλος τόνισε με νόημα πάντως, ότι το θέμα είναι το πόσο θα μπορέσουμε να καθυστερήσουμε να απλωθεί η μετάλλαξη Δέλτα, γιατί στόχος είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί το Ιούλιο…

«Άρα θα πρέπει να ενταθούν οι εμβολιασμοί. Η κυβέρνηση να κάνει πιο αναλυτική προσέγγιση… Χρειαζόμαστε ειδικές παρεμβάσεις για να πείσουμε αυτούς που διστάζουν να εμβολιαστούν… ».

Τόνισε για ακόμα μία φορά ότι «η μετάλλαξη Δέλτα θα πλήξει όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τα παιδιά και τους ανοσοκατεσταλμένους. Μικρά θα είναι τα προβλήματα για όσους έχουν εμβολιαστεί…».

Τέλος, συμπλήρωσε ότι το Ισραήλ έχει προχωρήσει σε εμβολιασμούς παιδιών 12 με 15 ετών, ενώ στην Κούβα κάνουν δοκιμές σε παιδιά 3 έως 16 ετών «για να διαπιστωθεί ότι η ασφάλεια είναι μεγάλη. Προφανώς και στα παιδιά οι εμβολιασμοί θα είναι εθελοντικοί».