Αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της μικρής Λυδία κατέθεσε στην Εισαγγελία Ανηλίκων η μητέρα της Καρολάιν, Σούζαν, ενώ την ίδια στιγμή από κοινού επιμέλεια της εγγονής του με τους γονείς της Καρολάιν ζητά η οικογένεια του πιλότου.
Η Σούζαν, μέσω του δικηγόρου της, Θανάση Χαρμάνη, υποστηρίζει ότι το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον της Αλοννήσου είναι καταλληλότερο για να ανατραφεί το παιδί. Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρμάνης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Ήρθαμε να καταθέσουμε στην εισαγγελέα ανηλίκων το αίτημα για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας από τη μητέρα της Καρολάιν. Πληροφορηθήκαμε ότι οι εκθέσεις είναι θετικές ιδίως για την Αλόννησο. Καταθέσαμε αίτημα να ανατεθεί η επιμέλεια στη μητέρα της Καρολάιν διότι είναι το καταλληλότερο περιβάλλον, καθώς στη μεν Αθήνα η μικρή Λυδία θα είναι η κόρη του δολοφόνου, στην Αλόννησο το παιδί που έχασε τη μανούλα του. Συγκλονίστηκα όταν διάβασα την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού ότι η μικρή Λυδία, παρόλο που είναι νεογνό, μπορεί να αποθηκεύσει σκηνές βίας. Μέχρι χθες το βράδυ, οι δύο πλευρές μιλούσαν και είναι σε καλό κλίμα οι συνομιλίες».

Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η πλευρά της οικογένειας του πιλότου, που ζητάει επιμέλεια από κοινού. Μεταξύ άλλων η οικογένειά του προτείνει να μοιραστεί ο χρόνος ανάμεσα στις δύο πλευρές: το μισό χρόνο να ζει στην Αθήνα και το άλλο μισό στην Αλόννησο. Συγκεκριμένα, ζητά η μικρή να μπορεί να διαμένει από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο κάθε έτους με τους γονείς του πατέρα της και το υπόλοιπο χρονικό διάστημα με την οικογένεια της μητέρας της στην Αλόννησο. Οι γονείς του πιλότου αναφέρουν επίσης ότι δεν θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί, που δεν φταίνε σε τίποτα, με τη στέρηση της μικρής Λυδίας.

Οι σχέσεις του πιλότου με την οικογένειά του

Κι ενώ άπαντες περιμένουν την απόφαση της εισαγγελέως για το μέλλον της μικρής Λυδίας, ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν έκανε μια αποκάλυψη για τις σχέσεις του συζυγοκτόνου με τους γονείς του. «Μάθαμε ότι η μητέρα του Μπάμπη δεν είχε καλές σχέσεις με τον Μπάμπη» είπε ο Θανάσης Χαρμάνης κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους έξω από τα δικαστήρια, όπου πήγε για να καταθέσει την αίτηση της οικογένειας της Καρολάιν για αποκλειστική επιμέλεια της Λυδίας.

Αποκάλυψε επίσης πως την ημέρα που αποκαλύφθηκε ότι η Καρολάιν είχε δολοφονηθεί μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά, όταν η μητέρα του 33χρονου πιλότου πήρε το μωρό στην αγκαλιά της, είπε ότι «είναι η πρώτη φορά που αγκαλιάζω το παιδί», φράση που υποδηλώνει πως 11 μήνες δεν είχε δει το εγγόνι της. Ωστόσο, ο συνήγορος του συζυγοκτόνου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, μιλώντας στην εκπομπή «T-live» στον Alpha με την Τατιάνα Στεφανίδου, είπε πως είναι αναληθές ότι οι σχέσεις του πιλότου με την οικογένειά του ήταν κακές. Στην ερώτηση της Τατιάνας Στεφανίδου, όμως, αν η μητέρα του πιλότου βοηθούσε το ζευγάρι και κρατούσε το παιδί, δήλωσε άγνοια. Και το μόνο που είπε ήταν πως «έχω την εικόνα ότι δεν υπήρξε ρήξη των σχέσεων».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time