Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 μίλησε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος και τοποθετήθηκε επί της πανδημίας του κοροναϊού και πιο συγκεκριμένα επί της νέας μετάλλαξης Δέλτα.

Ο κ. Εξαδάκτυλος απηύθυνε έκκληση σε όσους είναι άνω των 55 ετών να εμβολιαστούν άμεσα λέγοντας χαρακτηριστικά πως, «οι εμβολιασμένοι προστατεύονται σε ένα ποσοστό 88% από την ινδική μετάλλαξη. Αυτό σημαίνει ότι από τους 100 εμβολιασμένους, οι 12 δεν έχουν άμυνα έναντι της μετάλλαξης Δέλτα».

Συναγερμός στην Ελλάδα

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου επεσήμανε όσον αφορά την εν λόγω μετάλλαξη στη χώρα μας ότι «Μεταδίδεται πολύ γρήγορα. Όταν αύριο-μεθαύριο τα νοσοκομεία θα ξαναγεμίσουν από ασθενείς με κοροναϊό, που θα γεμίσουν από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί, σημαίνει ότι οι υπόλοιποι ασθενείς δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, όπως γινόταν εδώ και πολλούς μήνες, πχ. κάποιος που ήθελε να κάνει μια επέμβαση και περίμενε πολλούς μήνες».

Άμεσα ο εμβολιασμός των άνω των 55 ετών

«Είναι μια νόσος που μεταδίδεται ταχύτατα και επηρεάζει την ζωή όλων μας. Οι άνω των 55 ετών πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν όλοι, το χρωστούν στον εαυτό τους και στην κοινωνία, το χρωστούν στα παιδιά και στα εγγόνια τους. Δεν μπορεί να ζητάμε από μαθητές και φοιτητές να εμβολιαστούν, ενώ αυτοί που έχουν το πρόβλημα να μην εμβολιάζονται», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Επιπροσθέτως κατέστησε σαφές πως «θα είναι πολύ κρίμα η χώρα μας να ξαναμπεί στη δίνη ενός lockdown, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να το αντιμετωπίσουμε με άλλους όρους και ενώ έχουμε και το προνόμιο να έχουμε εμβόλιο».

Παραμένει η μάσκα σε συνθήκες συνωστισμού

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα πρέπει να συνεχίσουν οι πολίτες να φορούν μάσκα όταν βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα ανθρώπων και συνθήκες συνωστισμού. 

Τέλος, για τα κρούσματα στο Ηράκλειο Κρήτης, ο ίδιος σημείωσε πως «Είναι απόρροια των επισκεπτών που έφθασαν στο νησί».