Στο συμπέρασμα ότι η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά ήταν προμελετημένη, καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για «βρασμό ψυχής», οδηγούν τα στοιχεία που έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας.

Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ξεκάθαρα ότι η ακολουθία κινήσεων του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου είναι τέτοια που θα έκανε μόνο κάποιος που ήθελε να σκοτώσει.

Η χρονική διάρκεια

Ο δολοφόνος έκλεισε με τα χέρια του τη μύτη και το στόμα της Καρολάιν, με τον θάνατό της να επέρχεται συνέπεια ασφυξίας λόγω απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών, δηλαδή των ρωθώνων και του στόματος. Οι κακώσεις που διαπιστώθηκαν στα χείλη του στόματος θα μπορούσαν να έχουν προκληθεί μετά από ισχυρή πίεση της περιοχής δια χειρών.

Ένα ερώτημα που έχει προκύψει είναι αν ο πιλότος γνώριζε ότι χρειάζονται τουλάχιστον πέντε λεπτά για να χάσει κάποιος τη ζωή του από ασφυξία. Στα 3 λεπτά το θύμα λιποθύμησε και θα μπορούσε να την είχε αφήσει αφού έκαμψε την αντίστασή της. Ωστόσο αυτός συνέχισε την πίεση για άλλα δύο λεπτά ώστε να μην υπάρχει καμία πιθανότητα επιβίωσης.

Τα στοιχεία από την κάμερα

Ο ανακριτής αναμένει, εν τω μεταξύ, τα στοιχεία από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, με κυριότερο την πραγματογνωμοσύνη από την ανάλυση της κάμερας.
Η ώρα που βγήκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικό της κάμερας δένει ή όχι την προμελέτη του εγκλήματος. Η τελευταία καταγραφή είναι στη 01:19 και ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι άνοιξε εκείνη την ώρα το καταγραφικό για να δει αν καταγράφηκε αυτό που ισχυρίστηκε ότι του είπε η Κάρολαϊν «να ψοφήσετε και οι δύο».

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι την κάρτα μνήμης την έβγαλε μετά το έγκλημα, καθώς αν την έβγαλε πριν το έγκλημα, ενισχύεται το σενάριο της προμελέτης.

Εξαφάνισε στοιχεία για το κίνητρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του «MEGA, η σκηνοθεσία και το θέατρο του 32χρονου πιλότου γύρω από τη δολοφονία της συζύγου του, καθυστέρησε τις Αρχές από το να θέσουν τον ίδιο σε παρακολούθηση.

Ειδικότερα, δεν τέθηκε υπό παρακολούθηση το κινητό του τηλέφωνο, προκειμένου να αντλήσουν τα κρίσιμα στοιχεία που ενδεχομένως θα τους οδηγούσαν πιο γρήγορα στην εξιχνίαση της υπόθεσης, αλλά και στο κίνητρο της πράξης αυτής.

Πλέον, οι αρχές θα προσπαθήσουν να βρουν αυτά τα στοιχεία έπειτα από την ανάλυση των τηλεφωνικών κλήσεων που έχουν καταγραφεί στα αρχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Καλούνται μάρτυρες να καταθέσουν

Ο ανακριτής έχει αρχίσει να καλεί άτομα από το περιβάλλον του ζευγαριού, για να δει ποια πραγματικά ήταν η σχέση τους και τι προβλήματα είχαν, προκειμένου να εντοπίσει ποιο ήταν το πραγματικό κίνητρο της δολοφονίας, ενώ ο συζυγοκτόνος ήδη καλεί μάρτυρες με προφανή στόχο να ρίξει την ευθύνη στην 20χρονη σύζυγό του.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η νέα κατάθεση της ψυχολόγου που επισκεπτόταν το ζευγάρι, καθώς όπως φαίνεται από τις μέχρι στιγμής έρευνες ο καθ’ ομολογίαν δράστης είχε έρθει σε επαφή μαζί της προκειμένου να καταλάβει πόσο μπορεί να βοηθήσει την ΕΛ.ΑΣ. στην έρευνά της.

Τι θα προσπαθήσει να πετύχει ο πιλότος

Ο επόμενος στόχος για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο είναι να επιτύχει μία όσο το δυνατόν ευνοϊκότερη ποινή. Μετά τη δολοφονία της Καρολάιν και την επί 40 ημερών περίπου προσπάθειά του να φορτώσει το έγκλημα σε κάποιους διαστρεμμένους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του και ζήτησαν και τα λεφτά και τη ζωή της αδικοχαμένης κοπέλας, επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποφύγει μία βαριά τιμωρία.

Στο δικαστήριο θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα δεν ήταν προμελετημένο

Καθώς αυτόπτες μάρτυρες δεν υπήρχαν στο έγκλημα, ο γυναικοκτόνος θα φέρει μάρτυρες που θα μιλήσουν για τη σχέση του ζευγαριού και θα προσπαθήσουν να στηρίξουν όσα και ο ίδιος είπε όταν επιτέλους τον συνέλαβαν.

Εξάλλου, ο συνήγορος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου έχει επισημάνει πως «θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση των περιστατικών που συνέβησαν σε προγενέστερο χρόνο προκειμένου να οδηγηθούμε σε αυτό το αδίκημα».