Ορκίστηκαν σήμερα παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου οι νέοι Σημαιοφόροι της Τάξεως 2021 της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής στον Πειραιά.

Με την Τάξη 2021 της Σχολής Ναυτικών Δοκιμών αποφοίτησαν συνολικώς 43 Σημαιοφόροι, εκ των οποίων 30 Μάχιμοι και 13 Μηχανικοί, από τους οποίους οι 31 κατάγονται από την Ελλάδα (28 άνδρες και 3 γυναίκες), 9 από την Κύπρο (7 άνδρες και δύο γυναίκες), ενώ οι υπόλοιποι είναι αλλοδαποί (2 από την Ιορδανία και 1 από το Μαυροβούνιο).


Στην τελετή, εκτός της ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, παρέστησαν ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Αλκιβιάδης Στεφανής, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ενώ χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.