iereas_vitrioliρ
Ελλάδα

Η πολύκροτη ζωή του ιερέα με το καυστικό υγρό - Είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με τη συμπεριφορά του

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Βέροιας ο 37χρονος δανειζόταν χρήματα που έκαναν φτερά

Ο ιερέας που πραγματοποίησε την επίθεση μίσους με καυστικό υγρό στη Μονή Πετράκη είχε απασχολήσει κατά το παρελθόν με τη συμπεριφορά του ουκ ολίγες φορές. Στη Βέροια θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν το τελευταίο διάστημα. Ο 37χρονος ιερέα πριν από 6 χρόνια δίχασε, έκλεψε, απείλησε και αναστάτωσε ένα ολόκληρο χωριό.

Είναι ο ίδιος ιερέας που τον Ιούνιο του 2018 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας συνελήφθη καθώς έκρυβε κάτω από τα ράσα και μάλιστα στα «απόκρυφά» του 1,8 γραμμάρια κοκαΐνης. Και ο ίδιος που τον Μάιο του 2015 προπηλάκισε δημοσιογράφους στον προαύλιο χώρο του ναού όπου χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας.

Τα σοκ ξεκίνησαν πριν από 6 χρόνια όταν πήγαμε μια Κυριακή στην εκκλησία και καταλήξαμε στο αστυνομικό τμήμα.

«Μου επιτέθηκε με καδρόνι»

«Πρόλαβα και γλίτωσα» θα εκμυστηρευτεί στην κάμερα του MEGA και της εκπομπής «Live News» η κυρία Φρόσω, η οποία προ διετίας δέχτηκε επίθεση με καδρόνι από τον ιερέα. «Ερχόταν και κλωτσούσε την πόρτα μου. Τον άκουσα όμως από μακριά γιατί φώναζε και έβριζε πολύ άσχημα. Λόγια που όχι δεν τα ακούς από ιερέα από κανένα άνθρωπο» σημειώνει η ίδια.

Η γυναίκα που άνοιξε το σπίτι της για να φιλοξενήσει τον 37χρονο όταν είχε πρωτοπάει στο χωριό της, βρέθηκε αντιμέτωπη με το ξέσπασμα του, καθώς ο σύζυγος της ήταν ταμίας της εκκλησίας που καταγγέλλεται πως ο εν λόγω κληρικός έκλεψε σχεδόν 25.000 ευρώ. «Φώναζε θα σε σκοτώσω και τέτοια και αλλιώτικα. Αλλά εγώ τον είχα φιλοξενήσει όταν είχε πρωτοέρθει γιατί δεν είχε που να μείνει» λέει χαρακτηριστικά.

«Απειλούσε ότι θα σκοτώσει άλλον ιερέα»

Χτες στις 8 το απόγευμα όλη η Ελλάδα έμαθε για τον ιερέα με το βιτριόλι που έσπειρε τον φόβο και τον τρόμο στην Μονή Πετράκη. Οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας στη Βέροια όμως, θυμούνται ακόμη τα όσα έζησαν επί 1,5 χρόνο δίπλα του αλλά και το απύθμενο μένος που ένιωθε για τον προηγουμενο παπά της ενορίας.

«Έγινε ένα μεγάλο επεισόδιο στην εκκλησία που έδιωξε τον παπά μας που τον είχαμε 35 χρόνια εδώ και τον υποδέχτηκε ο ίδιος. Την ημέρα του Τιμίου Σταυρού τον έδιωξε με φωνές την ώρα της λειτουργίας. Και ήμασταν όλοι μέσα στην εκκλησία». Η κόντρα συνεχίστηκε με απειλητικά μηνύματα.

Σύριγγες και ναρκωτικά

Μετά από ένα επισκοπικό δικαστήριο και δεκάδες καταγγελίες κατοίκων, ο ιερέας εγκατέλειψε το χωριό με τους κατοίκους να μένουν έκπληκτοι με αυτό που αντίκρυσαν μπαίνοντας στο σπίτι που του είχαν παραχωρήσει. «Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας, όταν έφυγε από το σπίτι που του είχαμε φτιάξει για να μένει, βρήκαμε σύριγγες και ναρκωτικά» λέει κάτοικος του χωριού στο MEGA.

Από εκείνη τη στιγμή μπήκε στο στόχαστρο των Αρχών που τον παρακολουθούσαν διακριτικά και στο Καλοχώρι Ημαθίας για να φτάσουν τον Ιούνιο του 2018 να του περάσουν χειροπέδες, εντοπίζοντας το φιξάκι κοκαΐνη που έκρυβε σε «επίμαχο» σημείο του σώματος του.

«Δανεικά και αγύριστα»

Αλλά δεν ήταν μόνο το πάθος του ιερέα για τα ναρκωτικά. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Βέροιας ο 37χρονος δανειζόταν χρήματα που έκαναν φτερά. Όπως ισχυρίζονται οι κάτοικοι στο «Live News», ο εφημέριος του χωριού εξακολουθεί να δέχεται απειλητικά μηνύματα από τον 37χρονο ιερέα με το βιτριόλι.