Διέφυγε τελικώς τον κίνδυνο απώλειας του ματιού του ο Μητροπολίτης Κηφισιάς Κύριλλος ο οποίος νοσηλεύονταν σε σοβαρότερη κατάσταση από τους άλλους ιεράρχες επειδή το καυστικό υγρό που έριξε εναντίον τους ο καθαιρεθείς ιερομόναχος τον είχε βρει στο πρόσωπο.

Οι ιατροί της οφθαλμολογικής κλινικής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» έδωσαν μάχη για να διατηρήσουν ακέραια την όραση του κ. Κύριλλου υποβάλλοντας – μεταξύ άλλων – σε συνεχείς πλύσεις τους οφθαλμούς του. Στο πλευρό του προσφιλούς ποιμενάρχη βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δεκάδες πολιτών ενώ τον επισκέφθηκε αμέσως η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας έλαβε εξιτήριο και θα επανεξεταστεί στο νοσοκομείο Γεννηματάς το ερχόμενο Σάββατο

Επίσης, έχουν λάβει ή πρόκειται να λάβουν εξιτήρια τις επόμενες ώρες οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος, δύο δικηγόροι που βρίσκονταν στην αίθουσα που συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο για την καθαίρεση του δράστη, αλλά και ένας αστυνομικός που μπήκε στην αίθουσα την ώρα του δικαστηρίου για να ακινητοποιήσει τον άνδρα.