«Θελήσαμε να δώσουμε στην κόρη μας μια ευκαιρία καλύτερης ζωής όχι μόνο για το μπούλινγκ, ας μου επιτραπεί η έκφραση διότι αισθάνομαι ότι εγώ κάνω μπούλινγκ σε αυτά τα παιδιά, τα οποία αγαπάω όπως και να έχει γιατί παιδιά ήταν», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο πατέρας της 14χρονης που έχασε τη ζωή της εξαιτίας ιατρικού λάθους κατά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, Βησσαρίων Καντούνης.

Ο πατέρας της άτυχης έφηβης αποκάλυψε ότι το παιδί δεχόταν μεγάλη πίεση. «Το κοινωνικό περιβάλλον ήταν η δεύτερη αιτία, αλλά η υγεία της ήταν η πρώτη αιτία, ενώ συνετέλεσε και ο εγκλεισμός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καντούνης ανέφερε ότι ο γιατρός τους εφησύχαζε και τους έλεγε να παίρνει παυσίπονα το παιδί. «Το παιδί μου μαρτύρησε», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα σημείωσε ότι υπάρχουν τρεις επίσημες καταγγελίες και έπεται ακόμα μία τις επόμενες ώρες, ενώ σύλλογος εργαζομένων στην υγεία από το εξωτερικό ετοιμάζει καταγγελία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Βησσαρίων Καντούνη στα Παραπολιτικά 90,1:

«Θελήσαμε να του δώσουμε μια ευκαιρία καλύτερης ζωής όχι μόνο για το μπούλινγκ και θα παρακαλέσω ως γονέας να αποφύγουμε την έκφραση αυτή γιατί αισθάνομαι ότι κάνω εγώ μπουλινγκ στα παιδιά που έκαναν μπούλινγκ στο παιδί μου, τους δημιουργώ ενοχές και είμαι κληρικός και τα αγαπάω και δημόσια τους λεω ότι τα αγαπάω δεν πειράζει παιδιά ήταν. Το μήνυμα μου είναι ότι παρακαλώ τους γονείς να μάθουν στα παιδιά τους ευγένεια, ευγένεια πραγματική. Έχουν δικαιώματα στη ζωή μαύροι άσπροι κίτρινοι, χοντροί αδύνατοι, gay straight όλοι έχουν δικαίωμα στη ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πατέρας της άτυχης 14χρονης. 

«Ως ιερέας τον συγχωρώ ως πατέρας όμως που ακούω το Χριστό που μου λεει «Βησσαρίων εγώ είπα τα του Καίσαρος τω καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» ζητώ να απονεμηθεί δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς τι ήταν αυτό που οδήγησε την 14χρονη στην εγχείρηση, ο ιερέας απάντησε: «Το κοινωνικό περιβάλλον ήταν η δεύτερη αιτία, η πρώτη αιτία ήταν η υγείας της πάντα την υγεία βάζω μπροστά. Το παιδί είχε τάσεις, δεν ήταν παιδί αδύνατο ποτέ αλλά δεν ήταν και ποτέ παιδί υπέρβαρο και ο εγκλεισμός αυτός συνετέλεσε».

«Απευθύνθηκα στην ''αυθεντία'', είπε δώστε μου 4.600 να το κάνω εγώ αδύνατο και σε μια μέρα θα το πάρετε πίσω. Στις 12 μέρες θα κάνει γυμναστική. Απορώ πως κοιμάται αυτός ο άνθρωπος. Μας εφησύχαζε, όπως και τον κ. Σινιώρη, «πάρ’ τε παυσίπονα αναβράζοντα και κάντε υπομονή δύο μέρες θα πονάει. Στις δύο μέρες όμως αυτές το παιδί μας είχε γεμίσει γαστρικό υγρό. Είναι σαν να σας βάλω στο στομάχι σας υγρό μπαταρίας. Το παιδί μου μαρτύρησε», τόνισε.

«Έχω υποβάλλει μήνυση για ανθρωποκτονία από αμέλεια, δεν δέχομαι ως κληρικός ότι ήθελε να σκοτώσει το παιδί μου, δεν θα χάσω την ψυχή μου για αυτό τον άνθρωπο απλώς είμαι ταραγμένος και στεναχωρημένος μαζί του γιατί δεν είχε το σθένος να πει ''συγνώμη''. Θα σας πω αυτό που μου είπαν οι εξαίρετοι τρεις γιατροί που τη χειρούργησαν την Παρασκευή το βράδυ διότι ο θεράπων ιατρός έλειπε στη Γερμανία χωρίς να αφήσει πίσω αντικαταστάτη, μου είπαν οι γιατροί το παιδί πέθανε από πολυοργανική ανεπάρκεια που προκλήθηκε από γενικευμένη περιτονίτιδα η οποία προκλήθηκε από διάτρηση στομάχου που οφείλεται στην τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Υπάρχουν τρεις επίσημες καταγγελίες επώνυμες και έπεται και μια ακόμη και δυστυχώς από το εξωτερικό σύλλογος εργαζομένων στην υγεία ετοιμάζονται και αυτοί να καταγγείλουν», διευκρίνισε ο κ. Καντούνης.

Ερωτηθείς τι θα πει στο κήρυγμα του την Κυριακή στην εκκλησία, απάντησε: «Θα πω ένα ποίημα, ''φως το ματιών μου και ανάσα της ζωής μου μη λυπάσαι που με βλέπεις να θλίβομαι και να κλαίω. Το χαμόγελό σου θυμάμαι, ξέρω πως θα συνεχίσεις να μου κρατάς απαλά το χέρι και ας μην μπορείς να μ’ ακουμπήσεις. Στο άφθαρτο φως του Χριστού που σε περιβάλλει πάντα θα μας οδηγείς. Φως των ματιών μου, ανάσα της ζωής μου ξέρω ότι τους έχεις συγχωρέσει. Καλή ανάσταση Γωγώ μου''. Αυτό θα πω», επισήμανε μεταξύ άλλων ο ιερέας.

«Παρακαλώ τους ιατρικούς συλλόγους να πέσουν πάνω στο θέμα, να ενσκήψουν και να το ερευνήσουν. Εάν εγώ έβγαινα σήμερα να υποστηρίξω τον δολοφόνο πρώην ιερομόναχο δεν θα μου λέγανε ότι θέλω να κουκουλώσω το θέμα; Παρακαλώ λοιπόν να σκεφτούν λογικά ως πατέρες και με το χέρι στην καρδιά και να τολμήσουν να απεκδύσουν τη ρόμπα και θέλει να τους κάνει ''ρόμπα''», κατέληξε.