Σοκαρισμένη είναι η Εκκλησία της Ελλάδος από την απίστευτης αγριότητας επίθεση που δέχθηκαν πριν από λίγο εφτά μητροπολίτες στη Μονή Πετράκη από ιερέα ο οποίος αναμενόταν να αποσχηματιστεί λόγω πειθαρχικών - Κανονικών παραπτωμάτων. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εφτά μητροπολίτες και συγκεκριμένα οι Γλυφάδας Αντώνιος, Κηφισίας Κύριλλος, Κονίτσης Ανδρέας, Άρτης Καλλίνικος, Κασσανδρείας Νικόδημος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Ζακύνθου Διονύσιος τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση με καυστικό υγρό και μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λαϊκό, με τον Μητροπολίτη Κηφισίας να είναι σε σοβαρή κατάσταση, καθώς το υγρό εκτοξεύτηκε στο μάτι του. 

Ωστόσο, δύο από τους μητροπολίτες, αναμένεται να διακομιστούν τώρα από το Λαϊκό στο ΚΑΤ για να υποβληθούν σε πλαστικές επεμβάσεις, ενώ πριν από λίγο μετέβη στο Λαϊκό ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Την ίδια στιγμή, τραυματίστηκαν και δύο κληρικοί από το οξύ.


Σε δηλώσεις του έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίζουμε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ. 7 μητροπολίτες νοσηλεύονται στο Λαϊκό. οι 4 πιο ελαφρά θα παραμείνουν στο νοσοκομείο και θα λάβουν τις πρώτες βοήθειες. Οι άλλοι δύο ανάλογα με την πορεία της υγείας τους θα πάνε ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του ''Γεννηματάς''. Όταν θα υπάρχει λόγος θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν. Ο πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Το γεγονός έχει δύο εκφάνσεις: Η μία αφορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος ο Μιχάλης Χρυσοχοιδης, ενώ το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το υπουργείο Υγείας. Το χρέος μας είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους για να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον χρειαστεί».