Νέα ερωτήματα γεννούνται όσο ξετυλίγεται το κουβάρι της δολοφονίας της Καρολάιν, τόσο για τον τρόπο που έδρασε ο πιλότος και τα κίνητρα όσο και για το αν υπήρξε εμπλοκή άλλου προσώπου στο στυγερό έγκλημα.

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά κάθε στοιχείο, ώστε να καταλήξουν με σιγουριά αν πρόκειται περί μιας απλής υπόθεσης ανθρωποκτονίας ή αν κρύβεται και κάτι άλλο από πίσω, ενδεχόμενο που ο ταξίαρχος εν αποστρατεία και επίτιμος πρόεδρος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Θανάσης Κατερινόπουλος αφήνει να εννοηθεί σε δημόσιες παρεμβάσεις του.

Ο κ. Κατερινόπουλος ήταν ο πρώτος που έβαλε στο κάδρο τον πιλότο, λίγες ώρες μετά το στυγερό έγκλημα, κάνοντας λόγο για ύποπτες κινήσεις και αφήγημα που δεν πείθει.
«Κανείς δεν σκοτώνει για τη ζήλια. Υπήρξε σχεδιασμός», υποστήριξε, αφήνοντας παράλληλα σαφή υπονοούμενα ότι ο 33χρονος πιλότος εμπλεκόταν σε παράνομες ενέργειες για τις οποίες, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, η 20χρονη Καρολάιν γνώριζε και διαφωνούσε.

Ταξίδι στην Κρήτη

Την ίδια στιγμή, νέες διαστάσεις στις έρευνες έχει δώσει και ένα νέο στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ο κ. Κατερινόπουλος και το οποίο αφορά ένα ταξίδι στην Κρήτη και την ενοικίαση ενός σπιτιού σε περιοχή του νησιού.

«Ποιος από το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στην Κρήτη, κοντά στις 10 Απρίλη, και είδε και σπίτι για να νοικιάσει στη Σούδα και για ποιο λόγο; Είναι κάτι αυτό, πιστεύω, θα το ψάξουν αυτό οι Αρχές. Είναι πληροφορία πάρα πολύ καλή, βεβαίως μπορούν να βρουν και το πρόσωπο που νοίκιαζε τα σπίτια και να τους δώσει κατάθεση», αναρωτήθηκε με νόημα. Στην Κρήτη και συγκεκριμένα στη Σούδα στις 10 Απριλίου πήγε η Καρολάιν με συνάδελφο του συζύγου της, με σκοπό τη μίσθωση μίας οικίας, άγνωστο για ποιους λόγους και γιατί στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η πληροφορία ακόμα δεν έχει περιέλθει σε γνώση των αρμοδίων Αρχών. Πρόσθετα, στενά πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, που ζούσαν την Καρολάιν από κοντά, διαψεύδουν κάθετα την πιθανότητα η 20χρονη να έβγαλε επιθετικότητα προς το παιδί της που τόσο πολύ λάτρευε και προστάτευε.

Τα υπονοούμενα της Αγγελικής Νικολούλη

Για το τηλεφώνημα που τη σόκαρε, κατά τη διάρκεια της έκτακτης εκπομπής την περασμένη Παρασκευή για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, μίλησε η Αγγελική Νικολούλη. Η δημοσιογράφος, η οποία έχει ασχοληθεί εκτενώς με το έγκλημα από την πρώτη στιγμή, είπε πως «είναι πολύ σοβαρή πηγή και δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε αυτή τη μαρτυρία, γιατί είναι ιδιαίτερα σοβαρή». Ωστόσο, συμπλήρωσε πως χαίρεται που η έρευνα θα συνεχιστεί στην τακτική ανάκριση «γιατί πιστεύω πως θα φωτίσει κάποια σημεία που παραμένουν σκοτεινά». «Βλέπω από κάποιες πληροφορίες που φτάνουν, από κάποια γεγονότα που φαίνεται ότι οδήγησαν την κοπέλα να πάρει την απόφαση να χωρίσει, φαίνεται ότι όλα αυτά προκλήθηκαν από ένα συγκεκριμένο χώρο», είπε σε άλλο σημείο και επανέλαβε πως δεν θα ήθελε να συμπληρώσει κάτι άλλο σχετικό με το τηλεφώνημα. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του τηλεφωνήματος, φάνηκε να καταλαβαίνει πράγματα για τη νύχτα της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. «Πω πω τι μου λες τώρα» έλεγε και ξαναέλεγε η παρουσιάστρια μην μπορώντας να πιστέψει όσα της έλεγε το πρόσωπο που βρισκόταν στην άλλη άκρη της γραμμής.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time