Μία νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων έφτασε στα γραφεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με ύποπτο έναν καθηγητή μουσικής στο Κρατικό Ωδείο της πόλης. Η δικογραφία σε βάρος του καθηγητή, ο οποίος είναι άνω των 40 ετών, περιλαμβάνει 4 καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση για ένα χρονικό διάστημα που φτάνει τα 12 χρόνια. Ο καθηγητής φέρεται να πολιορκούσε ερωτικά μαθήτριες ηλικίας από 13 έως 15 ετών.

«Με φλέρταρε έντονα»

Μία από τις καταγγέλλουσες, η οποία σήμερα είναι ενήλικη, αποκάλυψε στο Mega ότι όσο ήταν ανήλικη διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τον καθηγητή. «Εγώ ήμουν ανήλικη, ήμουν στα 15 όταν συνέβη το περιστατικό κατά τη διάρκεια της φοίτησής μου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Ο εν λόγω κύριος με προσέγγισε με την ιδιότητά του ως καθηγητής, με φλέρταρε έντονα, έψαχνε διαρκώς τρόπους να είναι γύρω μου, να με πολιορκεί. Κατάφερε να συνάψει σχέση μαζί μου», είπε η κοπέλα.

Και συνέχισε: «Όλο αυτό διήρκεσε περίπου ένα χρόνο. Και έληξε η σχέση γιατί μου ζητούσε επίμονα να ολοκληρωθεί αυτή η σχέση, ενώ εγώ δεν ενέδωσα ποτέ, ούτε υπέκυψα σε ερωτικού τύπου απαιτήσεις».

Παράλληλα, εξήγησε ότι δεν είχε αποκαλύψει τη σχέση της με τον καθηγητή στο οικογενειακό περιβάλλον της, αλλά μόνο σε κάποιες πολύ στενές φίλες της. Όταν του ζήτησε να διακόψουν τη σχέση τους, η κοπέλα υποστήριξε ότι την έβρισε και εκείνη σταμάτησε τα μαθήματα μουσικής μαζί του. «Με εξύβρισε και υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση», είπε η νεαρή.

Η καταγγέλλουσα ανέφερε ότι πήρε το θάρρος να σπάσει τη σιωπή της μετά από χρόνια ψυχοθεραπείας και με αφορμή το κίνημα #metoo.
«Κυρίως για να προστατέψω και τις υπόλοιπες κοπέλες και να αποκαταστήσω αυτήν την κατάσταση μέσα μου. Μάλιστα έμαθα μέσα από αυτήν τη διαδικασία ότι δεν ήμουν το μοναδικό θύμα. Μία εκ των θυμάτων είναι ακόμη ανήλικη», ανέφερε η καταγγέλλουσα.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Μορτόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί ένα από τα θύματα, υπογράμμισε ότι ο καθηγητής μουσικής συνεχίζει να διδάσκει κανονικά στο Ωδείο παρά το γεγονός ότι οι καταγγελίες έγιναν τον περασμένο Μάρτιο.

«Μολονότι τέθηκε υπόψη της διοίκησης του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης η υπόθεση από τον Μάρτιο, έχουμε μέχρι σήμερα που μιλάμε μία διαδικασία έρευνας-διερεύνησης πάρα πολύ ad hoc. Δηλαδή, χωρίς να είναι στα πλαίσια μίας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ) ή κάποιας πειθαρχικής διαδικασίας, προφανώς επιδιώκοντας να λήξει η σύμβασή του με το τέλος του ακαδημαϊκού έτους και μετά να γίνει η επαναπρόσληψη ή η μη επαναπρόσληψή του», είπε ο Κωνσταντίνος Μορτόπουλος.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time