Στην εισήγησή της προς την κυβέρνηση για την καθολική άρση της υποχρέωσης για χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, για όλους τους πολίτες της χώρας μας, κατέληξε τελικά, το μεσημέρι της Τετάρτης, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ενώ τη συγκεκριμένη ημερομηνία για την άρση του εν λόγω μέτρου δημοσίας υγείας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σημειώνεται ότι η καθολική άρση της υποχρέωσης για χρήση μάσκας αφορά όλους τους πολίτες της χώρας μας οι οποίοι κινούνται σε εξωτερικούς χώρους χωρίς να εμπλέκονται σε συνωστισμούς. Σε διαφορετικές συνθήκες κίνησης, η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική για όλους.

Παράλληλα, οι λοιμωξιολόγοι, που συνεδρίασαν σήμερα, εισηγούνται την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά και την κατάργηση των self test για εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Αναφορικά με την εστίαση, οι ειδικοί εισηγήθηκαν ότι θα επιτρέπονται πλέον μέχρι και δέκα άτομα ανά τραπέζι, ενώ το όριο στις δεξιώσεις είναι τα 300 άτομα.

Στις οργανωμένες παραλίες θα επιτρέπονται 120 άτομα ανά 100 τετραγωνικά μέτρα επιφάνειας παραλίας.

Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετάσχουν ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Παθολογίας Λοιμώξεων της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γκίκας Μαγιορκίνης.