Προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε ο συζυγοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από πολύωρη διαδικασία κατά την οποία εξετάστηκαν και νεότερα στοιχεία. Ο κατηγορούμενος, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, αποχώρησε από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και οδηγήθηκε στη Στ’ πτέρυγα των ανδρικών φυλακών Κορυδαλλού σε συνθήκες ειδικής κράτησης, λόγω του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ο καθ' ομολογία δράστης απολογήθηκε με υπόμνημα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η ανακριτική αρχή εξέτασε και άλλες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης. Σημειώνεται ότι νωρίτερα το πρωί είχε υποβληθεί αίτημα της νομικής πλευράς της οικογένειας της ατυχής Καρολάιν για την επιμέλεια του ηλικίας μόλις 11 μηνών βρέφους.

Αποχωρώντας o Mπάμπης Αναγνωστόπουλος είπε στους δημοσιογράφους: «Mια μεγάλη συγγνώμη».

«Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει»

Σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, ανέφερε: «Πρόκειται για μια πολύωρη ανάκριση όπου δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις. Ο κατηγορούμενος δέχθηκε αρκετές ερωτήσεις. Δεν άλλαξε τους ισχυρισμούς του σε σχέση με την προανακριτική του κατάθεση, ενώ υπάρχουν και άλλα στοιχεία που τέθηκαν υπόψην μας.

Σας μεταφέρω τη συγγνώμη του κατηγορούμενου. Ο ίδιος κατέληξε στην απολογία του: «μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω αλλά δυστυχώς δεν γυρνάει». Ζήτησε την τιμωρία του Και υποστήριξε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει συνεργός.

Ο κατηγορούμενος έδωσε τη δική του οπτική για τα όσα συνέβησαν. Για όσα έκανε γνώμονας ήταν το παιδί του. Θέλει να δώσει την αρωγή του για την επιμέλεια του παιδιού και από τις δύο οικογένειες».


Η εισαγγελία ανηλίκων θα εξετάσει σε ποιον ανάδοχο θα δοθεί το παιδί. Ναι μεν την οικογένεια Αναγνωστόπουλου «σκιάζει» τους έγκλημα του γιου τους, ωστόσο και η οικογένεια Κράουτς "βαρύνεται"με το ότι είχε δώσει την συγκατάθεση της για να παντρευτεί η Καρολάιν πριν την ενηλικίωση της, ενώ η σχέση του ζεύγους ήταν γνωστή στην μικρή Αλόννησο από την εποχή που εκείνη πήγαινε σχολείο.
203667794_399621328002989_253481295169446310_n


Τι κατέθεσε στην απολογία του

Δύο αιτήματα υπέβαλε κατά πληροφορίες ο 33χρονος κατηγορούμενος στον ανακριτή κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας του. Το πρώτο αφορά στο να διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη στην κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, για να διαπιστωθεί η ακριβής ώρα της κάρτας μνήμης, ενώ το δεύτερο αίτημα αφορά στην κλήση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού προκειμένου να δώσουν την πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Ο 33χρονος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται υποστήριξε ότι όλα έγιναν σε μία στιγμή λόγω της έντασης που είχε προηγηθεί. Ο καθ'ομολογίαν δολοφόνος φέρεται να επανέλαβε ότι ανέβηκε από το ισόγειο του σπιτιού στη σοφίτα προκειμένου να την πείσει να κοιμηθεί με το παιδί τους.

Στη συνέχεια, όπως πάντα σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, άρχισαν μία κουβέντα φορτισμένη και όπως την είχε αγκαλιάσει, έγειρε δίπλα της και συνέβη ό,τι συνέβη. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και που κατέστρεψε τη ζωή του, τις δύο οικογένειες και το μέλλον του παιδιού του.