Σε αντίθεση με τα όσα υποστηρίζει η δικηγόρος της στα ΜΜΕ, από τη δικογραφία δεν προκύπτει ότι η «ψυχολόγος» του Μπάμπη και της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου, ήταν εκείνη που έβαλε πρώτη στο κάδρο των υπόπτων τον 32χρονο δολοφόνο. Στην κατάθεσή της, που έδωσε δύο μόλις ημέρες μετά τη στυγερή δολοφονία της 20χρονης κοπέλας και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η «σύμβουλος ψυχικής υγείας» αναφέρει τον τρόπο που γνώρισε το ζευγάρι, καθώς και την εντύπωση που είχε σχηματίσει.

«Είμαι κλινική ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής. Έχω δικό μου γραφείο στην οδό… στο Χαλάνδρι», λέει ξεκινώντας την κατάθεσή της η Ελένη Μυλωνοπούλου, που υπενθυμίζεται ότι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς δεν διαθέτει πτυχίο Ψυχολογίας, παρά Μαιευτικής ΤΕΙ, έχοντας μόνο παρακολουθήσει διαδικτυακά σεμινάρια του ΕΚΠΑ που είχαν ως αντικείμενό τους την ψυχολογία. Στη συνέχεια αναφέρει το πώς ο 32χρονος πιλότος ήρθε σε επαφή μαζί της.


Η αγγελία 

«Ο Μπάμπης με βρήκε μέσω του site “doctoranytime”, όπου υπάρχει αγγελία με το βιογραφικό μου και τα τηλέφωνα του γραφείου μου. Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητά μου, ως μαία, δεδομένου του ότι όταν ήρθαν σε εμένα, είχαν ήδη την μπέμπα τους. Αν δεν κάνω λάθος ήρθαν σε εμένα όταν η μπέμπα ήταν 5 μηνών. Η αιτία που απευθύνθηκαν σε εμένα ήταν η αποβολή που είχε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη της η Καρολάιν, η οποία είχε δημιουργήσει μία ψυχοσυναισθηματική αστάθεια στην ίδια (σ.σ. τον ίδιο όρο χρησιμοποίησε και ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά την ομολογία του) και ήθελαν να το αντιμετωπίσουν». Η πρώτη συνάντηση της «ψυχολόγου» με το ζευγάρι έγινε στις 17 Νοεμβρίου του 2020.

«Οι συνεδρίες μας ήταν μία φορά την εβδομάδα για το καθένα από τα παιδιά. Τα παιδιά έκαναν ατομικά ψυχοθεραπεία, πλην ορισμένων περιπτώσεων που χρειάστηκε να κάνουν μαζί. Τις συνεδρίες τις διακόψαμε τον Φεβρουάριο που μας πέρασε. Τα παιδιά μου είπαν ότι ήταν εντάξει και δεν χρειαζόντουσαν περαιτέρω βοήθεια και κάπως έτσι διακόψαμε τις συνεδρίες».

Μετά την αποκάλυψη ότι δράστης της αποτρόπαιας δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς ήταν ο σύζυγός της, η Ελένη Μυλωνοπούλου μέσω της δικηγόρου της, Σταματίας Μάρκου, υποστηρίζει ότι όσα εξαρχής είχε καταθέσει στην αστυνομία φωτογράφιζαν τον πιλότο ως ύποπτο. Η κυρία Μάρκου ανέφερε ότι δόθηκαν οδηγίες από την αστυνομία στη Μυλωνοπούλου να μην αποκαλύψει στον πιλότο ό,τι κατέθεσε. Έλεγε καλά λόγια για να μην υποψιαστεί κάτι ο 32χρονος, ενώ και ο ίδιος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την εντολέα της για να της πει να μιλήσει με καλά λόγια γι’ αυτόν. Τόνισε, μάλιστα, ότι η κατάθεσή της έχει μείνει απόρρητη και η ίδια ήταν σε συνεχή επικοινωνία με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ δύο από τις καταθέσεις της δεν μπήκαν καν στη δικογραφία.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η «σύμβουλος ψυχικής υγείας» δεχόταν απειλές από συγκεκριμένα τηλέφωνα τα οποία παρέδωσε στην αστυνομία. Η δικηγόρος χαρακτήρισε ακόμα προφάσεις και αστειότητες «τα όσα ακούστηκαν για επιλόχειο κατάθλιψη» από τον πιλότο.

Η μικρή Λυδία

Ο πιλότος φέρεται να μην επέτρεπε καν στην ίδια του τη μητέρα να πάρει στην αγκαλιά της την εγγονή της, παρά μόνο όταν αναγκάστηκε να το κάνει, όταν πια το μωράκι έπρεπε να απομακρυνθεί από το «σπίτι του τρόμου». Οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές για την τύχη του τραγικότερου ίσως προσώπου αυτής της ιστορίας, της μόλις ενός έτους Λυδίας, καθώς πλέον, εντός της εβδομάδας, αναμένεται η Εισαγγελία να αποφασίσει για το ποιος θα αναλάβει την κηδεμονία της. Κι ενώ ο ίδιος ο καθ’ ομολογίαν δράστης έχει δηλώσει ότι επιθυμεί «συνεπιμέλεια και από τις δύο οικογένειές του (εννοεί και την οικογένεια της Καρολάιν)», κοινωνική λειτουργός αναμένεται να επισκεφθεί τις δύο οικογένειες προκειμένου να συντάξει έκθεση προς τις δικαστικές Αρχές για το ποιο είναι το καλύτερο περιβάλλον για να μείνει τις επόμενες 90 μέρες η μικρή Λυδία, οπότε και θα αποφασιστεί οριστικά η τύχη της.

Σημειώνεται ότι η οικογένεια της Καρολάιν είδε τη μικρή μετά από καιρό, την ώρα που ο δράστης εμφανίστηκε με το μωρό αγκαλιά για την κηδεία. Όλη η τοπική κοινωνία λέει πως το μικρό κορίτσι πρέπει να έρθει να μείνει με τους γονείς της Καρολάιν. Σε περίπτωση που και οι δύο οικογένειες διεκδικήσουν την επιμέλεια του παιδιού, τότε το δικαστήριο θα αποφανθεί γι’ αυτό, αλλά και για τους τρόπους επικοινωνίας της μικρής με τον πατέρα της.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά χθες, μίλησε στον Alpha ο πατέρας του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος δήλωσε ότι έχασε δύο παιδιά και προσπαθεί να μην έχει περισσότερο κακή τύχη ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα. «Το μωράκι είναι μαζί μας. Το μόνο που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι η τύχη αυτού του μωρού και θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένοι πάνω σε αυτό. Ως πατέρας αυτή τη στιγμή, έχω χάσει δύο παιδιά. Προσπαθώ να μην έχει περισσότερο κακή τύχη ένα παιδάκι που δεν φταίει σε τίποτα».

Το ημερολόγιο

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο που κρατούσε η νεαρή μητέρα περιλαμβάνονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας προς τις δικαστικές Αρχές. Σε αυτά γίνεται φανερό ότι μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η ζωή της κοπέλας που από τα 16 της «έδεσε» τη ζωή της με το μελλοντικό δολοφόνο της. Σε ηλικία 18 ετών τον παντρεύτηκε, έμεινε αμέσως έγκυος, ενώ τρεις μήνες μετά αποβάλλει. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου μένει έγκυος στη Λυδία, που γεννιέται πρόωρα με σοβαρά προβλήματα υγείας. Το μωράκι μετά τη γέννησή του κάνει την πρώτη του χειρουργική επέμβαση και ακολουθεί μια δεύτερη λίγους μήνες μετά.

Από το ημερολόγιο της Καρολάιν προκύπτει ότι οι εντάσεις στη σχέση του ζευγαριού είχαν ξεκινήσει λίγο μετά τον παραμυθένιο γάμο τους στην Πορτογαλία. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 31 σημειώσεις στο ημερολόγιό της από 15.11.19 έως 02.11.20, από τις οποίες προκύπτουν προβλήματα και εντάσεις και σκέψεις του θύματος να εγκαταλείψει τον άντρα της, παίρνοντας μαζί και το παιδί τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η νεαρή μητέρα κάνει συχνά λόγο για ορμονικά προβλήματα, ενώ ένα χρόνο πριν δολοφονηθεί η 19χρονη τότε μητέρα γράφει:
«3 Ιουλίου 2020: Σήμερα η μικρή μου έκλεισε ένα μήνα και σήμερα είναι η μέρα που είπα στον Μπάμπη πως θέλω να φύγω από το σπίτι…

Ένιωθα και νιώθω άθλια. Μόλις έφυγε για να πάει το χαρτί που μας έστειλαν για μια εξέταση της μικρής άρχισα να ψάχνω σπίτια. Βρήκα ακριβώς αυτό που έψαχνα στο Χαλάνδρι. Όταν γύρισε από το νοσοκομείο (το μωρό το διάστημα εκείνο νοσηλευόταν) με ρώτησε αν θέλω να χωρίσουμε. Δεν του απάντησα… Μετά από αρκετά κλάματα και φωνές του είπα πως σκεφτόμουν πριν μείνω έγκυος να τον αφήσω, αλλά μετά έμεινα έγκυος, οπότε έμεινα μαζί του για να μη μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς τους δύο γονείς του».

Ο διασώστης

Μία λεπτομέρεια που δεν έχει έως τώρα διευκρινιστεί ήρθε στη δημοσιότητα μέσα από τη συγκλονιστική περιγραφή του διασώστη του ΕΚΑΒ που ανέβηκε στη σοφίτα, 15 λεπτά μετά τους αστυνομικούς. Στο σεντόνι του κρεβατιού υπήρχαν κηλίδες αίματος. Ο Βασίλης Πιστιόλης στην κατάθεσή του στην αστυνομία είχε περιγράψει ακριβώς τη θέση της Καρολάιν πάνω στο κρεβάτι που δολοφονήθηκε, ενώ ο 32χρονος βρισκόταν ήδη σε αυτοκίνητο της αστυνομίας μαζί με τη μικρή Λυδία.

«Είδα να βρίσκεται μπρούμυτα, πάνω στο κρεβάτι, μια κοπέλα που είχε το δεξί χέρι διπλωμένο πίσω στη μέση», είπε. «Ήταν γυμνή και φορούσε μόνο το κάτω εσώρουχο. Μόλις την έπιασα, κατάλαβα ότι βρισκόταν σε αρχική ακαμψία και επομένως είχε πεθάνει. Παρ’ όλα αυτά, τη γύρισα λίγο και πολύ προσεκτικά για να διαπιστώσω σε τι κατάσταση βρίσκεται το πρόσωπό της και αν έχει σφυγμό. Στο σεντόνι στο ύψος του κεφαλιού παρατήρησα σταγόνες αίματος. Αμέσως μετά βγήκα από το σπίτι, ενημέρωσα τους αστυνομικούς ότι η κοπέλα δεν έχει σημεία ζωής».

Oι… πρόβες (του)

Εντύπωση προκάλεσε από την πρώτη στιγμή πώς ο πιλότος κατόρθωσε να δεθεί μόνος του, αλλά και πώς τηλεφώνησε δεμένος στην Άμεση Δράση. Ο ισχυρισμός ότι πήρε τηλέφωνο με τη μύτη δύσκολα έπειθε. Πολλοί μάλιστα προσπάθησαν να το κάνουν, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος, κατά την κατάθεσή του στους αστυνομικούς. Τα τηλέφωνα στην Άμεση Δράση και στη γειτόνισσα τα έκανε πριν δεθεί. Όσο για το πώς κατόρθωσε να δεθεί μόνος του, εξήγησε: «Είχα κάνει πρόβα πώς θα δεθώ». «Πήρα έναν σπάγκο που είχα στην κουζίνα, αν θυμάμαι καλά, και μία ταινία και ανέβηκα στην κρεβατοκάμαρα. Ξεκίνησα να δένω την ταινία στα μάτια και στο στόμα μου. Στη συνέχεια με τον σπάγκο έδεσα τα πόδια μου, τα χέρια μου μαζί με τα πόδια μου και όλο αυτό το έδεσα στις τάβλες του κρεβατιού».

Η παρακολούθηση

Την πληροφορία ότι ο Μπάμπης και η Καρολάιν είχαν εφαρμογή παρακολούθησης στα κινητά τους, ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουν πού βρισκόταν ο άλλος, αποκάλυψε στενή φίλη της 20χρονης, η οποία λίγες ώρες πριν από το στυγερό έγκλημα είχε συναντηθεί με την Καρολάιν και το σύζυγό της στο Παγκράτι. Η φίλη της, που ήταν και ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή, είπε στο Mega: «Βρεθήκαμε την ημέρα πριν γίνει το κακό. Ήταν σε περίεργη ψυχολογική κατάσταση, αλλά, όπως την άκουσα, κατάλαβα ότι ήταν απλά μπουχτισμένη και ήθελε να βγούμε για να ξεσκάσει. Να σας πω την αλήθεια όμως, δεν μου φάνηκε περίεργο, γιατί είναι λογικό με τόση κλεισούρα και με την πίεση της οικογένειας και των οικογενειακών υποχρεώσεων να ένιωθε πιεσμένη και ταραγμένη», κατάθεσε η μάρτυρας και συνέχισε: «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε, είχαν εφαρμογή στα κινητά τους για να βλέπει ο ένας πού είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η σκυλίτσα που έπνιξε και κρέμασε ο πιλότος

Ήταν μόλις δύο μηνών η Ρόξυ, το σκυλάκι που έπνιξε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όταν μαζί με την Καρολάιν το υιοθέτησαν από το Φιλοζωικό Σωματείο Μαραθώνα «Η Κοίτη» για να μεγαλώσει δίπλα στη Λυδία. «Ερωτεύθηκαν κεραυνοβόλα τη μικρή μας και δεν άργησαν να φύγουν αυτή τη φορά αγκαλιά με το νέο μέλος της οικογένειάς τους, τη μικρούλα Roxy», έγραφαν άνθρωποι του σωματείου λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της Καρολάιν. Με μια νέα τους ανάρτηση τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου εξέφρασαν τη θλίψη και τον αποτροπιασμό τους για την ομολογία του δράστη της δολοφονίας της Καρολάιν και του κουταβιού της Ρόξυ, διευκρινίζοντας πως οτιδήποτε άλλο γράφεται δεν προέρχεται από το σωματείο τους.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time