Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο συνηγόρους υπεράσπισης του 33χρονου πιλότου, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο κ. Βασίλης Σπύρου, γεγονός που γνωστοποίησε ο ίδιος το πρωί της Τρίτης (22/06) λίγο πριν οδηγηθεί ο συζυγοκτόνος στον Ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.



Ο δικηγόρος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους.



Λίγη ώρα αργότερα όμως την παραίτηση του Βασίλη Σπύρου σχολίασε ο έτερος δικηγόρος του καθ’ ομολογίαν δράστη, Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του μπροστά στις κάμερες έξω από τα δικαστήρια, σχολιάζοντας την παραίτηση του κ. Σπύρου η οποία γνωστοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 22/6 είπε: «Σε αυτό δεν μπορώ να κάνω κάποιο ιδιαίτερο σχόλιο, το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι επιλογή του εντολέως μου πλέον, όσον αφορά στο ποινικό κομμάτι. Έτσι κι αλλιώς στο επίπεδο ανακρίσεως, έχει γίνει σαφές όλες αυτές τις μέρες ότι αυτός ο οποίος το χειρίζεται είμαι αποκλειστικά και μόνο εγώ. Κάτι άλλο που να έχει προκύψει δεν μπορώ να σας πω».

Σχετικά με το εάν η παραίτηση του έτερου συνηγόρου συνεπάγεται και απόφαση της υπεράσπισης να ζητήσει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, ο κ. Παπαϊωαννίδης σημείωσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει τέτοιες ενέργειες.

Τα πραγματικά περιστατικά για το τι έγινε εκείνη τη νύχτα θα τα αποκαλύψει ο εντολέας μου και θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη», είπε και δήλωσε ότι ο 33χρονος πιλότος ήταν ευσυγκίνητος.

Ο κ. Παπαϊωαννίδης σχολίασε και το τι αναμένεται να γίνει σχετικά με το παιδί και την επιμέλειά του. Όπως είπε, «επιθυμία του εντολέως μου είναι το καλύτερο για το παιδί. Οι οικογένειες να είναι μαζί και όπου αυτός μπορεί να βοηθήσει, είναι στη διάθεση της εισαγγελίας να το συνεισφέρει».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 33χρονος δράστης αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή σήμερα προκειμένου να απολογηθεί για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και θανάτωση ζωής, και δύο πλημμελήματα, ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση και ψεύδη καταγγελία στις αρχές.

Ο 33χρονος αναμένεται στο πολυσέλιδο υπόμνημά του και στην απολογία του να υποστηρίξει ότι η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν δεν ήταν προσχεδιασμένη.

Παρά το γεγονός ότι για 37 ημέρες επιχείρησε να παραπλανήσει όχι μόνο τις αστυνομικές αρχές αλλά και όλη τη χώρα, τώρα, δηλώνει, μέσω των συνηγόρων του μετανιωμένος και ζητάει συγγνώμη για την πράξη του, στάση που αναμένεται να τηρήσει και σήμερα ενώπιον του ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο κατηγορούμενος θα εισφέρει νέα στοιχεία σχετικά με όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ ανάμεσα στον ίδιο και την 20χρονη κοπέλα πριν από το έγκλημα.

Η βασική υπερασπιστική του γραμμή, όπως έχει διαφανεί τις ημέρες από τη σύλληψή του, μέχρι και σήμερα, την οποία αναμένεται να ακολουθήσει και στην απολογία είναι πως δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει τρίτο πρόσωπο που να εμπλέκεται στη δολοφονία. Όλα σύμφωνα με τον πιλότο έγιναν μέσα σε μια στιγμή, λόγω της έντασης που προηγήθηκε ανάμεσα στο ζευγάρι.

Ήδη προανακριτικά και στην πρώτη και στη δεύτερη εξέτασή του από τους αστυνομικούς ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της Καρολάιν, έχει υποστηρίξει πως η αφορμή για το έγκλημα ήταν η συμπεριφορά της γυναίκας του απέναντι στην κόρη τους, επιχειρώντας να ρίξει το «βάρος» της ευθύνης στο θύμα.

Συγκεκριμένα στις 3 τα ξημερώματα της 18ης Ιουνίου στη συμπληρωματική του εξέταση ενώπιον των αστυνομικών ισχυρίστηκε για τη σκηνή του φόνου «Η Καρολάιν κοιμόταν μπρούμυτα και η δεξιά πλευρά του προσώπου της ακουμπούσε στο μαξιλάρι. Ξάπλωσα δίπλα της προσπαθώντας να της πω ότι αυτό που έκανε στη Λυδία ήταν πάρα πολύ άσχημο. Αυτή δεν ήθελε ούτε να με ακούσει. Μου είπε να φύγω και εγώ και η Λυδία. Τότε λοιπόν, όπως ήταν μπρούμυτα ξαπλωμένη, πήγα από πάνω της, προσπαθώντας να την κάνω να με ακούσει. Αυτή τιναζόταν για να με πετάξει από πάνω της, αλλά όσο αυτή τιναζόταν, τόσο εγώ την πίεζα γιατί το μόνο που ήθελα ήταν να με ακούσει. Ενώ ήμασταν σε αυτή την κατάσταση, εγώ από πάνω της να την πιέζω και αυτή να τινάζεται, το μπροστά μέρος του προσώπου της, δηλαδή το στόμα, η μύτη και τα μάτια της κόλλησαν στο μαξιλάρι. Δεν θυμάμαι αν εκείνη τη στιγμή της πίεσα με τα χέρια μου το κεφάλι, νομίζω όμως ότι με το βάρος του σώματός μου της το πίεζα. Όσο την πίεζα της είπα 2-3 φορές: "Τη μικρή δεν θα την ξαναχτυπήσεις". Αυτό όλο πρέπει να κράτησε κάνα πεντάλεπτο, μέχρι που κατάλαβα ότι η Καρολάιν είχε σταματήσει να κουνιέται. Στη συνέχεια μέσα στον πανικό μου, προσπάθησα να τη συνεφέρω, είδα όμως πως αυτό ήταν μάταιο».

Ωστόσο, όπως προκύπτει από την εξαιρετικά σημαντική, κατάθεση της ιατροδικαστού, η Καρολάιν για πάνω από δύο ώρες πριν από το έγκλημα κοιμόταν.

Η ιατροδικαστής ξεκαθαρίζει ότι από τα δεδομένα του smartwatch που φορούσε η Καρολάιν η διαδικασία του μηχανισμού του θανάτου της έλαβε χώρα από τις 4:05 έως τις 4:11. Μάλιστα, στις 4:05 οι παλμοί της αυξάνονται κατά 50 τοις 100 περίπου από τους παλμούς που είχε πριν, όταν ήταν σε ηρεμία στον ύπνο της. «Θεωρώ ότι εκείνη τη χρονική στιγμή το άτομο βρισκόταν σε κατάσταση πολύ ισχυρού ψυχικού ή σωματικού στρες» λέει χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής στην κατάθεση της.

Ο 33χρονος πιλότος υποστηρίζει ότι μέσα στον πανικό του αποφάσισε να σκηνοθετήσει τη ληστεία. Μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι φορώντας τα γάντια της μηχανής του, έκρυψε τα κοσμήματά τους στο ντεπόζιτο της μηχανής, έβγαλε το παράθυρο για να φανεί πως μπήκαν ληστές, αναστάτωσε τον χώρο και πως ξήλωσε την κάμερα και έβγαλε τις κάρτες μνήμης. Ωστόσο, όπως προέκυψε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. η τελευταία εγγραφή της κάμερας είναι τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τη δολοφονία…

Στο μεταξύ, αναμένεται και η απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων σχετικά με το ζήτημα της χορήγησης της προσωρινής επιμέλειας της ενός έτους Λύδιας, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο πατρικό σπίτι του πιλότου. Οριστικά το ζήτημα θα κριθεί από το δικαστήριο, εντός 90 ημερών.