Το «White God» του Ούγγρου σκηνοθέτη Κορνέλ Μουντρούσκο απέσπασε το μεγάλο βραβείο στην κατηγορία «Ένα Κάποιο Βλέμμα» στο 67ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών, με νικητή  ένα σκύλο!

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών, Τιερί Φρεμό, ανέβηκε στη σκηνή, για να παρουσιάσει το επιτελείο της ταινίας. Μαζί τους κι ο τετράποδος «ηθοποιό» που ανέβηκε στη σκηνή μαζί με την εκπαιδεύτρια του και χειροκροτήθηκε από την κατάμεστη αίθουσα.

Ο 39άχρονος σκηνοθέτης στο «White God»  περιγράφει την «επανάσταση» των σκύλων ενάντια στη φυλάκιση και την κακομεταχείριση, με σκληρό και ταυτόχρονα, ρεαλιστικό τρόπο. Πρωταγωνιστής είναι ο Χάγκεν, ένα αξιαγάπητο ημίαιμο που ανήκει σε ένα νεαρό κορίτσι χωρισμένων γονιών, τη Λίλι. Όταν η μητέρα του κοριτσιού θα πρέπει να φύγει για τρεις μήνες στην Αυστραλία για δουλειές, η Λίλι θα μείνει με τον πατέρα της, ο οποίος δεν θέλει να φιλοξενήσει στο σπίτι του και τον σκύλο.

Ένας καινούριος νόμος, που φορολογεί τους ιδιοκτήτες μη καθαρόαιμων σκυλιών, θα οδηγήσει τον πατέρα της Λίλι να παρατήσει τον Χάγκεν στον δρόμο, προς μεγάλη απογοήτευση της κόρης του. Ο Χάγκεν, προσπαθώντας να επιβιώσει, θα καταλήξει να πουληθεί σε έναν διοργανωτή παράνομων κυνομαχιών και όταν, τελικά, καταφέρνει να το σκάσει, καταλήγει σε μάντρα με  αδέσποτα.