Την Κυριακή θα επικρατήσει αρχικά ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο το πρωί θα βρέξει, με πιθανότητα καταιγίδας στα θαλάσσια κυρίως τμήματα της περιοχής.

Και στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε από το πρωί κάποιες βροχές, τοπικές και αρκετά περιορισμένες, στην κεντροανατολική Μακεδονία και Θράκη, με καταιγίδες να εκδηλώνονται το μεσημέρι στα ορεινά των συγκεκριμένων περιοχών. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος, με λιακάδα και μόνο το μεσημέρι αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά ,με μπόρες σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27-31 βαθμούς στα βόρεια, 33 στη δυτική Ελλάδα, 30-33 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 28-30 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε βορειοδυτικές διευθύνσεις. Στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ και στο Αιγαίο σε ήπιες εντάσεις 3-4 και στα ανατολικά και νότια μέχρι 5 μποφόρ.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο, από το μεσημέρι και στη συνέχεια όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, ίσως στα βόρεια και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 22-31 και οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 2-4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ηλιοφάνεια , με παροδικές νεφώσεις και τοπικές βροχές στις γύρω περιοχές. Πιθανόν το μεσημέρι στα ορεινά της Χαλκιδικής να σημειωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 21-30 και οι άνεμοι σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Θερμαϊκό 3-5 μποφόρ.

Όσον αφορά τις επόμενες μέρες , την Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, η επιστροφή των εκδρομέων αναμένεται να πραγματοποιηθεί με καλό καιρό. Ήλιος, λοιπόν, λίγη συννεφιά το μεσημέρι, μπόρες στα ορεινά και ήπιοι άνεμοι στα πελάγη, θα συνθέσουν τον καιρό της ημέρας. Ένα άλλο όμως σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η θερμοκρασία, η οποία θα ξεκινήσει σταδιακά την ανοδική της πορεία, με τις μέγιστες τιμές να προσεγγίζουν τους 32 βαθμούς στα βόρεια, 34-35 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 29-30 βαθμούς στο Αιγαίο.

Κλείνοντας, την Τρίτη ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο, δηλαδή με ήλιο και μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι στα πελάγη σε ήπιες εντάσεις δε θα ξεπεράσουν τα 2-4 μποφόρ , η ζέστη όμως θα αρχίσει να γίνεται αισθητή, με θερμοκρασίες αργά το μεσημέρι που θα φτάσουν τους 35-37 βαθμούς στα ηπειρωτικά και 31-32 στο Αιγαίο. Ο πρώτος καύσωνας είναι προ των πυλών, με τα θερμόμετρα να χτυπάνε κόκκινο, καθώς από την Τετάρτη-Πέμπτη και στη συνέχεια, αναμένονται θερμοκρασίες, σύμφωνα πάντα με τα τελευταία στοιχεία, κοντά στους 40 βαθμούς, ίσως και παραπάνω σε τοπικό επίπεδο.