Η Σουζάνα Λυραράκη, είναι η μητέρα της Καρολάιν, η γυναίκα που είχε βρει παρηγοριά στην αγκαλιά του δολοφόνου της κόρης της. Άθελα της αποπροσανατόλισε τις έρευνες αφού η εικόνα που της έδινε η Καρολάιν της ήταν αυτή ενός ευτυχισμένου γάμου και ενός στοργικού συζύγου, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

«Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που έχει γίνει. Η Καρολάιν ήταν πολύ καλό παιδί, άριστη μαθήτρια και συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες. Ήταν σημαιοφόρος πήγαινε στους προσκόπους έκανα καταδύσεις, θέατρο κι άλλες δραστηριότητες» υποστήριξε στις Αρχές.

Η μοιραία γνωριμία

Η χαροκαμένη μάνα περιέγραψε στους αστυνομικούς πως γνωρίστηκε η κόρη της με τον μετέπειτα καθ’ ομολογία δολοφόνο της. «Είχαν γνωριστεί σε κοινή παρέα. Εμείς ξέραμε για την σχέση τους και αν και η Καρολάιν ήταν λίγο μικρή σε ηλικία βλέπαμε ότι είναι αγαπημένοι και στηρίξαμε τα παιδιά. Πριν 11 μήνες γέννησε ένα κοριτσάκι. Από τότε την έβλεπα κάθε μέρα πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη και μου έλεγε ότι περνάει παρά πολύ καλά. Δε μου έκανε ποτέ παράπονα ότι κουράζεται ή ότι έχει προβλήματα.»

Εξηγεί στους αστυνομικούς ότι δεν περνούσε μέρα χωρίς να μιλήσουν. «Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο με βιντεοκλήση και μπορούσα να βλέπω ότι πράγματι είναι καλά. Στο τηλέφωνο μιλήσαμε τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας. Δεν μου φάνηκε να την απασχολεί κάτι. Είπαμε καληνύχτα και κλείσαμε το τηλέφωνο. Την επόμενη μέρα το πρωί ήμουν στο σπίτι μου στην Αλόννησο, ήρθαν κάποιες φίλες μου και μου είπανε για το κακό που έγινε. Έκανα και εγώ κάποια τηλεφωνήματα και σιγουρεύτηκα για το κακό. Τι έγινε μέσα στο σπίτι δεν ξέρω ούτε θέλω να μάθω γιατί με πονάει πολύ. Δόξα τω Θεώ το κοριτσάκι είναι καλά» συμπλήρωσε η τραγική μητέρα.

«Είχαν παράξενο δέσιμο»

Η φίλη της άτυχης Καρολάιν που ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή αναφέρθηκε στη σχέση του ζευγαριού. «Είχαν ένα παράξενο δέσιμο. Να φανταστείτε είχαν εφαρμογή στα κινητά τους για να βλέπει ο ένας που είναι ο άλλος ανά πάσα ώρα και στιγμή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση της ψυχολόγου

Το κατώφλι της Αστυνομικής Διεύθυνσης πέρασε και η ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Μυλωνοπούλου. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι το ζευγάρι ζήτησε τη βοήθειά της μετά από μία αποβολή που είχε η Καρολάϊν. Η δικηγόρος της ισχυρίζεται στο Mega ότι η εντολέας της εξ αρχής κατέθεσε στην αστυνομία όσα ήξερε φωτογραφίζοντας τον πιλότο ως ύποπτο.

«Η σχέση του ζευγαριού δεν ήταν απλώς ρόδινη, ήταν στα άκρα εδώ και μήνες. Ήταν όμως αυτά τα οποία κατέθεσε και οδήγησε την έρευνα των αρχών αν μη τι άλλο συνέδραμε η εντολέας μου για να οδηγηθούν στην σωστή κατεύθυνση» υποστήριξε. «Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και μακάρι να βρείτε αυτούς που το έκαναν. Μάλιστα μετά το περιστατικό έστειλα και ένα μήνυμα συλλυπητηρίων στον Μπάμπη» τόνισε, κάτι όμως το οποίο δεν προκύπτει από την γραπτή κατάθεση της στην ασφάλεια, αφού όπως είπε στους αστυνομικούς έστειλε συλλυπητηριο μηνυμα στον 33χρονο.

«Ο λόγος που με προτίμησαν είναι η προηγούμενη ιδιότητά μου, ως μαία, δεδομένου του ότι όταν ήρθαν σε μένα, είχαν ήδη τη μπέμπα τους. Αν δεν κάνω λάθος ήρθαν σε εμένα όταν η μπέμπα τους ήταν 5 μηνών. Η αιτία που απευθύνθηκαν σε μένα, ήταν η αποβολή που είχε στην προηγούμενη εγκυμοσύνη της, η Καρολάϊν και το οποίο είχε δημιουργήσει μία ψυχοσυναισθηματική αστάθεια στην ίδια και ήθελαν να το αντιμετωπίσουν» συμπλήρωσε.

Η οργή ξεχειλίζει στο σπίτι της Καρολάϊν στην Αλόννησο. Χρειάζεται τεράστια δύναμη από τη μητέρα της αδικοχαμένης 20χρονης να ανέβει τον δικό της Γολγοθά. Μέχρι τη στιγμή που θα αντικρύσει τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της κόρης της στην αίθουσα του κακουργιοδικείου.