Από την πρώτη στιγμή τα στοιχεία που έδινε ο 33χρονος πιλότος για τη ληστεία που είχε σκηνοθετήσει έδειχναν ελλειπή. Έτσι άρχισε η αποδόμησή τους από τους αστυνομικούς και την ιατροδικαστή.

Οι «αόρατοι» ληστές

Ο 33χρονος αναφέρει στους αστυνομικούς το σενάριο με τους τρεις βίαιους ληστές. Ωστόσο η αστυνομική έρευνα δεν εντοπίζει ύποπτα αποτυπώματα, αλλά και από κάμερες δεν εντοπίζεται κανένα αδικαιολόγητα κινούμενο όχημα.

Το κινητό και οι χρόνοι

Ο πιλότος καταθέτει πως στη 01:30 αντιλαμβάνεται τους ληστές στη σοφίτα και έτσι ξεκινά ο εφιάλτης, ενώ για ώρες παραμένει δεμένος. Ωστόσο το κινητό του τον προδίδει. Στη 01:15 μπαίνει σε λειτουργία φόρτισης και μια ώρα μετά καταγράφεται ξεκλείδωμα και εισαγωγή στην εφαρμογή των μηνυμάτων. Στις 04:38 το κινητό κλειδώνει και σχεδόν μια ώρα αργότερα και ενώ με βάση τους ισχυρισμούς του ήταν δεμένος καταγράφεται από τον βηματομετρητή συνεχής κίνηση μέσα στο σπίτι μέχρι και την ώρα της κλήσης στην Άμεση Δράση.

Τα ουρλιαχτά που δεν ακουστήκαν

Στην κατάθεσή του ο καθ’ομολογίαν δολοφόνος ισχυρίστηκε πως τα ουρλιαχτά της γυναίκας του εξόργισαν τους δράστες με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατό της. Ωστόσο η κατάθεση της γυναίκας που μένει ακριβώς δίπλα τον «καίει». «Επειδή η γυναίκα μου συνέχιζε να ουρλιάζει, ο κοντός συνέχιζε να είναι πάνω της και να την πιέζει».

Γειτόνισσα: «Δεν άκουσα καθόλου φωνές, ούτε ουρλιαχτά από το σπίτι των παιδιών εκείνη τη νύχτα»

Το...δέσιμο

Στην προσπάθειά του να πείσει τους αστυνομικούς για τη ληστεία, αναφέρει πως ήταν δεμένος πισθάγκωνα, οι μαρτυρίες των δύο αστυνομικών της Άμεσης Δράσης αποκαλύπτουν το ψέμα.

33χρονος: «Τα χέρια μου ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη μου»

Αστυνομικός: Τα χέρια και τα πόδια του άνδρα ήταν δεμένα μαζί και μπροστά από το σώμα του

Το έξυπνο ρολόι που έδωσε τη λύση

Η παρατηρητικότητα της ιατροδικαστή που φτάνει στο σπίτι, οδηγεί στην άμεση αφαίρεση του ρολογιού καταγραφής παλμών που φορούσε η Καρολάιν το μοιραίο βράδυ και στην ανάκτηση των πολύτιμων στοιχείων.

Ο 33χρονος ισχυρίζεται πως για δύο ώρες τουλάχιστον είχε χάσει τις αισθήσεις του, ενώ ήταν σφιχτά δεμένος. Η ιατροδικαστής ανατρέπει τον ισχυρισμό καθώς αποκλείει λιποθυμία σε χρόνο άνω των δύο λεπτών και δεν εντοπίζει ευρήματα από το δέσιμο.

Οι χρόνοι τέλεσης της ληστείας που δίνει ο πιλότος έρχονται σε αντίθεση με τις καταγραφές παλμών καθώς από τη 01:41 ως και 04:00 το θύμα κοιμάται με βάση τους παλμούς, ενώ από τις 04:05 και για τα επόμενα έξι λεπτά βιώνει στιγμές αγωνίας στα χέρια του καθ’ομολογίαν δολοφόνου. Τα αδιάσειστα στοιχεία της έρευνας ανάγκασαν τον 33χρονο να ομολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Η πρώτη νύχτα του στα κρατητήρια

Στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέρασε το δεύτερο βράδυ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Μετά την μεταγωγή του στον Εισαγγελέα, όπου του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα και την προθεσμία που πήρε προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη, ο 32χρονος πιλότος οδηγήθηκε κατευθείαν στα κρατητήρια του 7ου ορόφου.

Βέβαια, είναι μόνος του σε κελί και φρουρείται προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επιθέσεις από συγκρατουμένους του ή το ενδεχόμενο να επιχειρήσει να στραφεί στον ίδιο του τον εαυτό. Και αυτό γιατί σύμφωνα και με τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη ο κατηγορούμενος έχει αρχίσει να συνειδητόποιεί το μέγεθος της πράξης του.

Ο 33χρονος παραμένει ψύχραιμος, το μόνο που έχει ζητήσει είναι μια τηλεκάρτα. Τον έχουν επισκεφθεί οι δικηγόροι και ο αδερφός του.