Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η προγραμματισμένη εθνική άσκηση «Λόγχη» που διεξήχθη στα δυτικά της Κρήτης, το διάστημα 15 έως 17 Ιουνίου 2021, με τη συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Ταχέων Σκαφών και Υποβρυχίων του Αρχηγείου Στόλου.



Την τελική φάση της ασκήσεως παρακολούθησαν οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ, επιβαίνοντες στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», όπου τους υποδέχτηκε ο εν πλω διοικητής του Στόλου Υπαρχηγός ΑΣ Υποναύαρχος Δημήτριος Κατάρας ΠΝ. Στη διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν βολές Κατευθυνομένων Βλημάτων (Κ/Β) επιφανείας – αέρος τύπου ESSM Sea Sparrow από φρεγάτα και RAM από πυραυλάκατο, εναντίον τηλεκατευθυνόμενων στόχων αέρος (στόχων – UAV), που είχαν εκτοξευτεί από το ελικοδρόμιο φρεγατών του Στόλου.



«Η ανωτέρω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του ΠΝ, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων» σημειώνεται από το ΓΕΝ.