Η ανατριχιαστική του ομολογία καθηλώνει. Οι περιγραφές του για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που ομολόγησε και εξακολουθεί να συγκλονίζει τη χώρα, κόβουν την ανάσα.

Μέσα σε 37 μέρες, άλλαξαν τα πάντα και έπεσε άπλετο φως στην αλήθεια. Με τον πιλότο που αρχικά δήλωνε θύμα και προσπαθούσε να δείξει συντετριμμένος μπροστά στις κάμερες, να αποκαλύπτει από τη δική του οπτική γωνία, τα όσα έγιναν το βράδυ της δολοφονίας.

Ομολόγησε τη δολοφονία - «Συγγνώμη που σας έλεγα ψέματα»

Μετά από ώρες ανάκρισης, λύγισε και περιέγραψε αναλυτικά τα γεγονότα πριν αλλά και μετά τη δολοφονία που διέπραξε. Από τον άγριο καυγά με την αδικοχαμένη Καρολάιν, μέχρι τη σκηνή της δολοφονίας κι τις κινήσεις που έκανε στη συνέχεια για να συσκοτίσει το έγκλημα και να αποπροσανατολίσει τις Αρχές.

«Συγγνώμη που τόσο καιρό σας έλεγα ψέματα. Σκεφτόμουν το παιδί μου, που δεν ήθελα να μεγαλώσει χωρίς να έχει και τους δύο γονείς κοντά τους. Εσείς μου συμπεριφερθήκατε σαν αδέρφια και εγώ σας έλεγα ψέματα» υποστήριξε.

Από το πρωινό της 11ης Μαΐου, ο πιλότος παίζει θέατρο μπροστά στις κάμερες αλλά δεν αποφεύγει τα λάθη. Όταν κατάλαβε χθες πως τα στοιχεία σε βάρος του ήταν αδιάσειστα άρχισε να μιλάει για τα όσα έγιναν, χωρίς όπως θα δούμε να λύσει όλες τις απορίες των αστυνομικών…

Όλα όπως ισχυρίζεται ο πιλότος, ξεκίνησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο σαλόνι του σπιτιού τους. Μπροστά στο αγγελούδι τους αρχίζουν να τσακώνονται, επειδή όπως λέει ο 32χρονος, η Καρολάιν εκνευρίστηκε από μια άγαρμπη κίνηση που έκανε στο μωρό τους.

«Κάποια στιγμή πήγα να σηκώσω το μωρό και η αλήθεια είναι ότι έκανα μια άγαρμπη κίνηση. Η Καρολάιν εκνευρίστηκε και άρχισε να μου επιτίθεται φραστικά λέγοντας “πώς σηκώνεις το μωρό έτσι; Τι πατέρας είσαι εσύ;”. Αρχίσαμε να τσακωνόμαστε και λίγο μετά, ανέβηκε στη σοφίτα του σπιτιού για να κοιμηθεί».

Ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα όπως λέει ο πιλότος, η γυναίκα του ανέβηκε στη σοφίτα χωρίς το μωρό. Πέφτει για ύπνο και στις 00:30, ο 32χρονος ανεβαίνει μαζί με την κόρη του. Τα όσα ακολούθησαν όπως ισχυρίζεται από χθες, τον έκαναν να χάσει τον έλεγχο.

«Αρκετή ώρα αργότερα, πήρα το μωρό κι ανέβηκα. Το έβαλα στο πλάι της και ξύπνησε εκνευρισμένη. Μου είπε να πάρω το μωρό από το κρεβάτι. Της είπα «δεν θέλεις να κοιμηθούμε όλοι μαζί;» Τότε σηκώθηκε και με μια βίαιη κίνηση πέταξε το παιδί στην κούνια. Φοβήθηκα ότι θα κάνει κακό στο μωρό και την έσπρωξα πάνω στο κρεβάτι».

Σοκάρουν οι περιγραφές του 32χρονου

Ο πιλότος περιγράφει τη σκηνή του εγκλήματος. Τον τρόπο που έπνιξε τη γυναίκα του, λίγες ώρες μετά, μπροστά στο παιδί τους. «Έβαλα τα χέρια μου στη μύτη και στο στόμα της και μετά μια μπλούζα στο στόμα της. Αρχικά πίστεψα πως είχε λιποθυμήσει, αλλά μετά κατάλαβα πως είχε πεθάνει». Το βιομετρικό ρολόι της Καρολάιν έδειξε πως οι παλμοί της σταμάτησαν στις 04:11 τα ξημερώματα. Σχεδόν δυο ώρες μετά, ο 32χρονος πιλότος κάνει την πρώτη κλήση στην αστυνομία για να ζητήσει βοήθεια. Είναι η ώρα που πιστεύει πως έχει κάνει τα πάντα, για να σκηνοθετήσει το τέλειο έγκλημα. Για να πιστέψουν οι αστυνομικοί πως έχουν να κάνουν με ληστεία μετά φόνου.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια της ομολογίας του, μόλις κατάλαβε πως η γυναίκα του, ήταν νεκρή άρχισε να στήσει το σκηνικό που θα παρέπεμπε τις Αρχές σε ληστεία και να σβήνει τα ίχνη του. Μία ώρα πριν τηλεφωνήσει στην αστυνομία, σκότωσε και κρέμασε τον σκύλο της Καρολάιν, ανακάτεψε τα συρτάρια και φρόντισε να βγάλει τις κάρτες μνήμης από την κάμερα. «Όταν κατάλαβα πως η γυναίκα μου ήταν νεκρή άρχισα να σκέφτομαι πως πρέπει να στήσω τη ληστεία. Σας λέω ξανά πως αυτό το έκανα επειδή δεν ήθελα να μεγαλώσει η κόρη μου χωρίς εμένα. Έπρεπε να γίνω πιστευτός σε εσάς και γι’ αυτό έπνιξα το σκυλί».

Για τον 32χρονο πιλότο, το τρομερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, προκάλεσε η συμπεριφορά της γυναίκας του, που όπως είπε στους αστυνομικούς, είχε κάνει τη συμβίωση μαζί της ανυπόφορη. «Η Καρολάιν ήταν ψυχικά ασταθής, εμμονική και χειριστική. Η συμπεριφορά της είχε πολλές διακυμάνσεις. Πέντε μέρες ήταν καλά και δύο μέρες μετά ήταν στο “κόκκινο” και ξέσπαγαν καυγάδες με την παραμικρή αφορμή. Γι΄αυτό είχαμε πάει και σε ψυχολόγο».

Το μόνο που δεν άλλαξε από την πρώτη μέρα του εγκλήματος, είναι τα συναισθήματα όλων για το αγγελούδι που αυτές τις μέρες κλείνει ένα χρόνο ζωής. Ένα κοριτσάκι που καταδικάστηκε να μεγαλώσει ορφανό, μετά από ένα έγκλημα που κρατά ανάσταση πάνω από ένα χρόνο, ολόκληρη τη χώρα.

Τα «σενάρια» των ληστειών

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος οι αστυνομικοί επεσήμαναν ότι μέχρι να πάρουν στα χέρια τους τα ψηφιακά δεδομένα, που όπως φάνηκε οδήγησαν και στην ομολογία του δράστη, δεν είχαν κανένα στοιχείο για την υπόθεση.

«Από την αρχή που μιλήσαμε με τους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο του εγκλήματος πρώτοι, μας έκαναν λόγω για στοιχεία θεατρικότητας από την πλευρά του συζύγου» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.