Υποκρίνονταν τον χαροκαμένο σύζυγο. Έκλαιγε για την υπέροχη γυναίκα που έχασε και σπάραζε που το παιδί του δεν θα γνώριζε την μητέρα του. Επί σαράντα ημέρες ο δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν έπαιζε το δικό του θέατρο εις βάρος όλων, της κοινωνίας, της οικογένειάς του, της οικογένειας της συζύγου του, αλλά κυρίως εις βάρος του παιδιού του, που έσφιγγε στην αγκαλιά του με τα ίδια χέρια που πριν λίγες ώρες είχε πνίξει την γυναίκα του.

Σκηνοθέτησε την ληστεία για να γλιτώσει. Αντέγραψε ένα ανεξιχνίαστο έγκλημα που είχε ακούσει από συνάδελφό του, αλλά … το σενάριό του όμως είχε κενά. Μετά από μια πολύωρη ανάκριση, ο 32χρονος πιλότος ομολόγησε: «Εντάξει, εγώ την σκότωσα».

«Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσε το, εγώ φεύγω. Μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και πέταξε το παιδί στην κούνια. Με χτυπούσε. Τότε εγώ θόλωσα και την έπνιξα. Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί» είπε στους αστυνομικούς ο 32χρονος πιλότος.

 Ζητάει την επιμέλεια του παιδιού

Από την στιγμή της ομολογίας του ξέσπασε οργή. Η κοινωνία δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι αυτό που είχαν όλοι στην άκρη του μυαλού τους ως ακραίο σενάριο ήταν τελικά και η πραγματικότητα. Η οργή όμως που ξεσπά φαίνεται ότι τον αφήνει αδιάφορο. Εκείνο που τον νοιάζει είναι πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή, πόση θα είναι η ποινή του για να ξέρει πότε θα αποφυλακιστεί ώστε να πάρει την επιμέλεια του παιδιού του. Αυτή ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες η ερώτηση που έκανε στους αστυνομικούς, σοκάροντάς του. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος σόκαρε με τη συμπεριφορά του.



 «Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσέ το. Εγώ φεύγω»

 Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο 32χρονος πιλότος μέσα σε λίγες ώρες από «μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας» έγινε ο δράστης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Υποστηρίζει ότι όλα έγιναν εν βρασμώ ψυχής. «Μου είπε πάρε το παιδί και μεγάλωσε το, εγώ φεύγω. Μου είπε να φύγω από το δωμάτιο και πέταξε το παιδί στην κούνια. Με χτυπούσε. Τότε εγώ θόλωσα και την έπνιξα. Είπα ψέματα γιατί φοβόμουν τι θα γίνει με το παιδί» είπε στην ομολογία του. Τα στοιχεία δείχνουν ότι σκότωσε, με τα χέρια του κι ένα πανί, την 20χρονη Κάρολαϊν στις 04:00 τα ξημερώματα. Την έδεσε πισθάγκωνα και σκότωσε τον αγαπημένο της σκύλο, τον κρέμασε από το λουρί του μέσα στο σπίτι.

Και μετά, για περισσότερο από 2 ώρες «σκηνοθετούσε» τη ληστεία, την οποία είχε «ξεπατικώσει» από τη μαρτυρία του εκπαιδευτή του. Φαίνεται όμως ότι τα… παρασκηνοθέτησε τα πράγματα στο σπίτι. Και αυτό κίνησε υποψίες.


 «Εντάξει, εγώ το έκανα»

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στην Αλόννησο, ο 32χρονος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατάλαβε ότι όλα είχαν τελειώσει.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να τους ακολουθήσει γιατί είχαν κάνει μια σύλληψη στο αεροδρόμιο και τον ήθελαν για αναγνώριση. Του ζήτησαν να μην κάνει σκηνή…

Όταν έφτασαν στη ΓΑΔΑ και στον 11ο όροφο όπου βρίσκεται το τμήμα Ανθρωποκτονιών, δεν του είπαν τίποτα απ’ όσα είχαν ανακαλύψει.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν κουβέντα μαζί του. Σαν να του έπαιρναν μια καινούργια κατάθεση. Εκείνος δεν «έσπασε» ποτέ. Δεν έκλαψε για τη σύντροφο που είχε χάσει. Είχε συνεχώς αδιανόητη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

 Κάποια στιγμή, ομολόγησε. «Εντάξει, εγώ το έκανα» φέρεται να είπε. Παραδέχτηκε ότι έπνιξε την 20χρονη Κάρολαϊν με τα χέρια του και χρησιμοποιώντας μια μπλούζα της. Και μετά, έβαλε το 11 μηνών βρέφος δίπλα στη νεκρή μητέρα του. Αναστάτωσε το σπίτι, δέθηκε και περίμενε…


 «Την σκότωσα εν βρασμώ ψυχής»

Ως κίνητρο ο 32χρονος πιλότος ισχυρίστηκε πως ήταν τα προβλήματα στη σχέση τους. “Stupid” ήταν το τελευταίο μήνυμα που του είχε στείλει εκείνη. Το μοιραίο βράδυ είχαν περάσει ακόμη μια στιγμή έντασης.

 Κατηγόρησε το θύμα για εμμονές, για προσβολές στην οικογένειά του, για σκηνές ζηλοτυπίας και πως ήταν χειριστική. Ισχυρίστηκε πως ο ένας προσπαθούσε να επιβληθεί στον άλλο. Πως το μοιραίο ξημέρωμα καυγάδισαν, πιάστηκαν στα χέρια και τη σκότωσε. Εν βρασμώ ψυχής, ισχυρίστηκε. Τα προβλήματα στη σχέση τους είχαν ξεκινήσει μετά την πρώτη αποτυχημένη εγκυμοσύνη. Μετά απ’ αυτό, τις περισσότερες μέρες υπήρχε ένταση και μόνο λίγες στιγμές ηρεμίας.