«Αυτό που ζητήσαμε και έγινε δεκτό είναι να δίνουν 4 self test απευθείας για όλο το μήνα», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Ζούμε αληθινά» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιαγτζόγλου, το μέλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θανάσης Παπαθανάσης.

«Από εκεί και πέρα το διοικητικό συμβούλιο θα συνεδρίαση την ερχόμενη εβδομάδα και στη συγκεκριμένη συνεδρίαση μετέχουν και εκπρόσωποι της Αχαΐας και της Αττικής άρα εκεί θα γίνει μια ενδελεχής κουβέντα, θα γίνει μα παρουσίαση της πρότασης της πολιτείας και νομίζω ότι οι συνάδελφοι της χώρας θα συνδράμουν και πάλι όπως έχουμε κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το σημαντικό είναι ότι δεν θα είναι η πίεση του προηγούμενου διαστήματος μιας και ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί και νομίζω ότι είμαστε στο τέλος μιας διαδικασίας», υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τη διάθεση των self test από τα φαρμακεία, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε Αντιπροσωπία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες αλλά και οι τρόποι που θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε μιας και η πολιτεία θέλει να συνεχίσει τη διάθεση των self test και τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

«Αυτό που λάβαμε και αυτό που ζητήσαμε και εμείς είναι Ιούλιο και Αύγουστο να υπάρχουν στοχευμένες ομάδες πληθυσμού δηλαδή οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, η εστίαση και ο τουρισμός και μάλιστα η πολιτεία θέλει να μοιράσει και στους 18 έως 30 χωρίς η συγκεκριμένη ομάδα να έχει την υποχρεωτικότητα της δήλωσης σε κάποια πλατφόρμα», διευκρίνισε το μέλος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Αυτό που ζητήσαμε εμείς είναι αν αυτές οι στοχευμένες ομάδες, και με την προϋπόθεση ότι δεν θα μοιράσουν πια τεστ στο μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που έχει εμβολιαστεί πια και με τις δύο δόσεις, και μάλιστα τον Ιούλιο το κομμάτι αυτό θα υπερβαίνει το 40%. Εμείς θέλαμε τα φαρμακεία να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό το ρόλο προκειμένου και οι φαρμακοποιοί που δεν έχουν εργαζόμενους να μπορούν να ανταποκριθούν στη μεγάλη πίεση που υπήρξε το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε επιπρόσθετα.