Τραγικό τέλος είχε η υπόθεση της δολοφονίας της Καρολάιν στα Γλυκά Νερά, με τον 32χρονο πιλότο να ομολογεί, μετά από εβδομάδες ερευνών, ότι εκείνος σκότωσε την σύζυγό του. 

Τις τελευταίες ώρες, ο ίδιος εξεταζόταν με την ιδιότητα του βασικού υπόπτου, καθώς τα στοιχεία των Αρχών δεν «έδεναν» το σενάριο της ληστείας που είχε υποστηρίξει ο ίδιος. Η πολύωρη κατάθεσή του στην ΓΑΔΑ, μετά την εσπευσμένη μεταφορά του από την Αλόννησο, κατέληξε στην ομολογία του, που «έλυσε» το πουήμερο «μυστήριο» της δολοφονίας της άτυχης Βρετανίδας 20χρονης. 

Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο

Το πανελλήνιο ήταν σοκαρισμένο με το στυγερό έγκλημα, αλλά και τον κυνισμό με τον οποίο ο 32χρονος φερόταν να αντιμετώπιζε το χαμό της αγαπημένης του. Ωστόσο, ο επικήδειος με τον οποίο αποχαιρέτησε την Καρολάιν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, δεν προϊδέαζε σε τίποτα αυτό που θα ακολουθούσε.

«Είμαι πολύ τυχερός που τη γνώρισα. Πάρα πολύ τυχερός που με αγάπησε κι είναι η μητέρα του παιδιού μου. Είμαι πολύ τυχερός για τις στιγμές που περάσαμε μαζί. Ένα πράγμα με θλίβει περισσότερο απ’ όλα. Δεν είναι πια εδώ και δεν θα ξαναδώ την αγάπη μου. Η κόρη μας θα μεγαλώσει και δεν θα θυμάται πόσο υπέροχη ήταν η μανούλα της. Η Κάρολαϊν ήταν η χαρά της ζωής, η χαρά για όλο τον κόσμο η χαρά για το σπίτι μας, η χαρά για την κόρη της. Μέσα από τη Λυδία θα είναι για πάντα μαζί μου. Να είστε καλά να προσέχετε τους ανθρώπους που σας αγαπάνε», είχε πει στην κηδεία της άτυχης 20χρονης με «πόνο ψυχής» ο πιλότος.



Μάλιστα, όπως και στην φωτογραφία, εμφανιζόταν «σοκαρισμένος» να κρατάει αγκαλιά το παιδί του, τον καρπό του έρωτα της γυναίκας που αφαίρεσε τη ζωή. 

Όταν μιλούσε σοκαρισμένος στις κάμερες




Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος περιέγραφε λίγες ώρες μετά το φονικό σοκαρισμένος και «ανήμπορος» τις στιγμές που έλεγε πως έζησε, κάνοντας λόγο για «αδίστακτους κακοποιούς». Συγκεκριμένα, μετά την κηδεία της άτυχης 20χρονης, στην πρώτη του κατάθεση είχε περιγράψει τα 60 λεπτά που του άλλαξαν τη ζωή και όπως είπε μπορεί να αναγνωρίσει τουλάχιστον τον έναν από τους τρεις. 





Το χρονικό της τραγωδίας

Τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου, ο 32χρονος πιλότος καλεί την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα η 20χρονη Καρολάιν βρίσκεται νεκρή από τους αστυνομικούς.

Οι αστυνομικοί μπαίνοντας από το παράθυρο της πίσω αυλής της μεζονέτας στην πάροδο της οδού Παναγούλη στα Γλυκά Νερά αντίκρυσαν ένα από τα πιο ειδεχθή εγκλήματα. Την 20χρονη Καρολάιν δολοφονημένη δίπλα από το 11 μηνών κοριτσάκι της και τον 32χρονο σύζυγό της λίγο πιο δίπλα δεμένο.

Στην αστυνομία σήμανε συναγερμός από τη βαρβαρότητα του εγκλήματος. Από την πρώτη στιγμή συστήνονται δύο ομάδες από τη διεύθυνση εγκλημάτων κατά ζωής και κατά ιδιοκτησίας. Η μία επικεντρώθηκε στις έρευνες στο σπίτι και η άλλη στην αναζήτηση μαρτυριών από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής αλλά και αλλά και οπτικού υλικού από κάμερες που πιθανόν να έχουν καταγράψει την πορεία των δραστών και κυρίως τον τρόπο διαφυγή τους.

Η πρώτη κατάθεση του πιλότου

Από την πρώτη στιγμή καλείται για κατάθεση ο 32χρονος σύζυγος της Καρολάιν, ο οποίος κάνει λόγο για τρία άτομα που εισέβαλλαν στη μεζονέτα περίπου στις 4 και μισή τα ξημερώματα και διέφυγαν περίπου δύο ώρες μετά. Οι αξιωματικοί συλλέγουν στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος αναζητώντας αποτυπώματα και δείγμα DNA των κακοποιών, καθώς σύμφωνα και με την κατάθεση του 32χρονου παρέμειναν μέσα στο σπίτι για αρκετή ώρα και πάλεψαν με την 20χρονη πριν τη σκοτώσουν.

Επίσης ελέγχουν τις εσωτερικές κάμερες του σπιτιού και διαπιστώνουν ότι λείπει η κάρτα SIM. Άμεσα τα ευρήματα στέλνονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Οι αστυνομικοί όμως πέφτουν σε «τοίχο». Το κουβάρι της δολοφονίας δεν ξετυλίγεται και οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι. Το ίδιο συμβαίνει και με την άρση των τηλεφωνικών επικοινωνιών πριν και μετά την αποτρόπαια δολοφονία.

Το σκίτσο του «κοντού»

Ο 32χρονος πιλότος καλείται εκ νέου στην Ασφάλεια Αττικής για συμπληρωματική κατάθεση. Του δείχνουν φωτογραφίες ποινικών ενώ του ζητούν έχοντας δίπλα του ειδικό σκιτσογράφο να περιγράψει τον λεγόμενο κοντό που από την πρώτη στιγμή είπε στους αστυνομικούς ότι κατάφερε να δει τα χαρακτηριστικά του.

Οι έρευνες επικεντρώνονται σε ένα άτομο που ισχυρίστηκε ο σύζυγος της Καρολάιν ότι έμοιαζε περισσότερο στον δολοφόνο που έδινε εντολές στους άλλους δύο. Δεν προκύπτει όμως τίποτε ούτε μπορεί να στοιχειοθετηθεί κατηγορία για συγκεκριμένο πρόσωπο.

Η επικήρυξη

Από την πρώτη στιγμή με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, οι δράστες της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν επικηρύχθηκαν με το ποσό των τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Κάτι πρωτόγνωρο σε μία υπόθεση του κοινού ποινικού δικαίου. Οι αστυνομικοί επιστρέφουν στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη. Αναζητούν ένα στοιχείο, μία μαρτυρία που θα λύσει τον γρίφο. Μάταια όμως. Όλες οι ελπίδες στηρίχθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια που εργάζονται νυχθημερόν. Το αποτέλεσμα ήρθε λίγες ημέρες μετά με την ταυτοποίηση του δολοφόνου που δεν ήταν άλλος από τον σύζυγο της άτυχης Καρολάιν.