Τις εντυπώσεις κέρδισε για άλλη μία φορά στην Κρήτη, η Γιάννα Αγγελοπούλου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» βρέθηκε στα Σφακιά, όπου στην Παναγία Θυμιανή πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την κήρυξη της Επανάστασης στην Κρήτη, παρουσία του υφυπουργού Υποδομών Γιάννη Κεφαλογιάννη, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, του δημάρχου Σφακίων Μανούσου Χιωτάκη, δημάρχων από όλη την Κρήτη και του μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων Ειρηναίου.

Η κ. Αγγελοπούλου, η οποία έλκει την καταγωγή της από το νησί, εμφανίστηκε με παραδοσιακή ενδυμασία, ενώ οι Σφακιανοί, όχι μόνο την ανακήρυξαν επίτιμή δημότη, αλλά της έκαναν και πολλά δώρα: Κρητικομάχαιρα με μαντινάδες, παραδοσιακές μαντήλες και άλλα πολλά καλούδια. «Πολύ μεγάλη τιμή για μένα, να είμαι Σφακιανή, γιατί μου δημιουργεί ένα υπέρτατο αίσθημα ευθύνης. Ευθύνης, για όλα αυτά που ο τόπος αυτός έχει προτείνει για να δημιουργήσει», ανέφερε η πρόεδρος της «Ελλάδας 2021». Από την εκδήλωση εντυπωσίασαν τα αποσπάσματα του «Καπετάν Μιχαλη» του συνθέτη Δημ. Μαραμή και οι παραδοσιακοί βρακοφόροι των Σφακιανών συλλόγων, τα ριζίτικα τους και τα παραδοσιακά όπλα της επανάστασης.

Η κ. Αγγελοπούλου, αμέσως μετά την εκδήλωση συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης καθώς και δημάρχους από όλη την Κρήτη, από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τα Χανιά, με τους οποίους συνομίλησε για τις δράσεις που υλοποιούν για την επέτειο των 200 χρόνων μετά την Επανάσταση