Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σήμερα σχετικά με την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν. Ο 32χρονος πιλότος το πρωί της Πέμπτης μεταφέρθηκε από την Αλόννησο με ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τώρα βρίσκεται στη ΓΑΔΑ, όπου κλήθηκε για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με λεπτομέρειες για την αφαίρεση του καταγραφικού από τις κάμερες του σπιτιού. 

Σε έκτακτη συνέντευξη τύπου οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. έκαναν γνωστές τις λεπτομέρειες της μεταφοράς του συζύγου της άτυχης Καρολάιν από την Αλόννησο στην Αθήνα. Επίσης, ανακοίνωσαν ότι θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για την υπόθεση μέχρι το βράδυ, ωστόσο σε σχέση με τη στυγνή δολοφονία της Καρολάιν, ανέφεραν χαρακτηριστικά πως «τα στοιχεία στην έρευνα δε μπορούν να περιμένουν».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης έγινε λεπτομερής αναφορά πως ο 32χρονος πιλότος μεταφέρθηκε από την Αλόννησο στη Σκιάθο με πλωτό μέσο και από εκεί στην Αθήνα με ελικόπτερο. Όπως σημείωσαν, ο λόγος για τον οποίον αφίχθη σήμερα στην Αθήνα, ήταν το μνημόσυνο της άτυχης Καρολάιν.


Η άφιξη του 32χρονου στην Αθήνα

Κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών εστάλη το πρωί στην Αλόννησο με ελικόπτερο της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή του Αρχηγείου, προκειμένου αξιωματικοί να ζητήσουν από τον 32χρονο να τους ακολουθήσει για να δώσει έκτακτη, συμπληρωματική κατάθεση.

Έχουν προκύψει πολύ σοβαρά και αξιοποιήσιμα στοιχεία, τόσο από την έρευνα του ανθρωποκτονιών, όσο και από τα ευρήματα που εξετάστηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Στοιχεία τα οποία πρέπει να τεθούν υπ'όψιν του πιλότου, σε αντιπαραβολή με τα όσα έχει ήδη καταθέσει.

Τα νέα δεδομένα προέκυψαν από στοιχεία τα οποία είχαν στα χέρια τους οι αστυνομικοί, χρειάζονταν χρόνο για να τα επεξεργαστούν τεχνικά, καθώς πρόκειται κατά βάση για ηλεκτρονικά ίχνη.



Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κύρια στοιχεία είναι τα παρακάτω

  • Από το λογισμικό του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης που υπήρχε στη μεζονέτα, προκύπτει ότι η ώρα αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό έχει γίνει πολύ νωρίτερα από την ώρα που έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότος
  • Στο κινητό τηλέφωνο του πιλότου προκύπτει δραστηριότητα η οποία δε συμπίπτει με την ώρα που ο 32χρονος έχει καταθέσει ότι ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος από τους ληστές που ισχυρίζεται ότι είχαν εισβάλλει στο σπίτι του
  • Η Καρολάιν, το μοιραίο εκείνο βράδυ, φέρεται να φορούσε ένα «έξυπνο ρολόι» το οποίο καταγράφει βιομετρικά στοιχεία. Οι καρδιακοί παλμοί της, φέρονται να έχουν σταματήσει σε χρόνο που δε συμπίπτει με τον χρόνο θανάτου της, όπως έχει δηλώσει στην κατάθεσή του ο πιλότος.

Το τέταρτο «κρίσιμο στοιχείο» στην υπόθεση 

Σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη από τις εφημερίδες «Το Βήμα» και «Τα Νέα»,  Βασίλη Λαμπρόπουλο το κρίσιμο «κενό» από την στιγμή που οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τις κάμερες του σπιτιού και τα όσα έδειξε το βιομετρικό ρολόι της Κάρολαϊν αποτελούν τα νέα δεδομένα που ανατρέπουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της τεχνικής ανάλυσης στο καταγραφικό των καμερών, προκύπτει μια απόκλιση. Ο 32χρονος στην κατάθεσή του έδωσε συγκεκριμένη ώρα που οι δράστες φεύγουν από το σπίτι και συγκεκριμένη ώρα που αφαιρούν την κάρτα. Όμως, οι ώρες αυτές φαίνεται ότι δεν συμφωνούν με τα εργαστηριακά δεδομένα, καθώς όλα δείχνουν πως η κάρτα έχει αφαιρεθεί 4 ή 5 ώρες πριν μπουν οι φερόμενοι ληστές στο σπίτι.

Το smartwatch που είχε στο χέρι της η 20χρονη Καρολάιν είναι αυτό που έχει δώσει νέα στοιχεία στις Αρχές και οδηγεί τις έρευνες σε νέα τροπή αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κινητό – ρολόι έχει καταγράψει παλμούς στη νεαρή κοπέλα, την ώρα που η περιγραφή του συζύγου που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας θα έπρεπε να δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ζωής για την 20χρονη. Επιπλέον, φαίνεται ότι εντοπίστηκε κάποια «δραστηριότητα» στο κινητό του 32χρονου την κρίσιμη χρονική περίοδο. Ώρα, που, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος ήταν δεμένος και ακινητοποιημένος.

Eπίσης, έγινε γνωστό κι ένα ακόμη στοιχείο. Από την ανάλυση φαίντεαι ότι υπάρχει στις 12 το βράδυ μία ανταλλαγή μηνυμάτων ανάμεσα στο ζευγάρι, τα οποία δείχνουν ότι ίσως και να υπήρχε κάποιο ζήτημα προστριβής του πιλότου με τη σύζυγό του. Υπάρχουν επίθετα και χαρακτηρισμοί στα αγγλικά, όπως η λέξη «stupid» στα τελευταία μηνύματα που έστειλε η Καρολάιν, με την αστυνομία να διευρευνά περαιτέρω γιατί διατυπώθηκαν αυτές οι εκφράσεις.

Ερωτήματα εγείρει η λιποθυμία του πιλότου

Το κύριο ερώτημα που προβληματίζει αρχές και ιατροδικαστές είναι όσα ισχυρίζεται ο πιλότος για την λιποθυμία του, καθώς όπως ο ίδιος είχε δηλώσει δέθηκε πισθάγκωνα και οι δράστες έκλεισαν το στόμα του με μία μονωτική ταινία. Όλοι οι επιστήμονες συμφωνούν πως εάν το λιποθυμικό επεισόδιο διαρκούσε 45 λεπτά ή και μία ώρα, όπως επικαλέστηκε ο 32χρονος, τότε ήταν βέβαιο πως θα οδηγούσε σε εγκεφαλικές βλάβες ή και θάνατο.

Εκείνο που προβληματίζει τις αρχές είναι πως συνήλθε ο πιλότος μετά τη λιποθυμία του χωρίς να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς και τι έχει συμβεί μέσα σε αυτή την ώρα που ο 32χρονος φέρεται να λιποθύμησε.

Καλλιακμάνης: Υπάρχουν κενά στην υπόθεση

Σύμφωνα με τον Γιώργο Καλλιακμάνη, πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών ασχολούνται νυχθημερόν με το μυστήριο. «Υπήρχαν πολλά κενά σε αυτήν την υπόθεση, είχα πει να μη μιλάτε για σύλληψη ληστών αλλά για εξιχνίαση εγκλήματος».

Όπως σημειώνει ο κ. Καλλιακμάνης «πολύ γρήγορα θα έχουμε απαντήσεις σε πάρα πολλά ερωτήματα», με σημαντικότερο την ομολογία του δράστη. «Το πιο σημαντικό είναι η ομολογία του κατηγορουμένου, είναι από τα πιο σημαντικά αποδεικτά μέσα πέρα από την εξιχνίαση του εγκλήματος»..


Μπαλάσκας: Δεν είναι τυχαίο που στείλαμε το ελικόπτερο στην Αλλόνησο

«Υπάρχουν "δεμένα" στοιχεία για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά» υπογράμμισε ο Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS για την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην εξυχνίαση της υπόθεσης» σημείωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. Σταύρος Μπαλάσκας, ενώ συμπλήρωσε πως «οι αστυνομικοί άρχισαν να δένουν την υπόθεση με διάφορα τεχνικά στοιχεία που ήρθαν στην κατοχή τους».

«Δεν είναι τυχαίο που πήγε το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. στην Αλλόνησο με διαταγή του Αρχηγείου να φέρει τον πιλότο» υπογράμμισε ο κ. Μπαλάσκας, συμπληρώνοντας πως υπάρχει ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες επίσημες ανακοινώσεις μέχρι το βράδυ.