Η διάρρηξη στο γραφείο του πρώην υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου κρύβει την ιστορία του 22χρονου διαρρήκτη που συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα. Του αγοριού που στα παιδικά του χρόνια έζησε μια φρικτή κακοποίηση που τον σημάδεψε και τον έστειλε στο ίδρυμα. Η ιστορία του τότε είχε συγκίνησε μια πασίγνωστη βουλευτή της ΝΔ και έναν δημοφιλή ηθοποιό, που ενδιαφέρθηκαν για το παιδί.

Όλα αυτά μέχρι τα 10 χρόνια του, οπότε και υιοθετήθηκε από πολύ γνωστό ζευγάρι δικηγόρων, με παππού σπουδαίο δικαστικό. Το πήραν κακοποιημένο από τη βιολογική του οικογένεια, με βαριά σημάδια στο κορμί του. Οι δύο γνωστοί δικηγόροι του έδωσαν τα πάντα: Αγάπη, υλικά αγαθά και τα καλύτερα σχολεία. Οι πληγές του παρελθόντος όμως από τους βιολογικούς του γονείς έμειναν ανεξίτηλα χαραγμένες μέσα του. Παρέμεινε στην οικογένεια μέχρι την ηλικία των 18 ετών, όπου τότε εκδήλωσε την επιθυμία στη μητέρα του να ανοίξει τους δικούς του ορίζοντες.

Επανήλθαν οι βιολογικοί γονείς

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τότε τον είχαν προσεγγίσει οι βιολογικοί του γονείς, άτομα άκρως παραβατικά, με αποτέλεσμα λίγο καιρό αργότερα το αγόρι να συλλαμβάνεται στην ίδια γειτονιά που συνελήφθη και την περασμένη Δευτέρα και να οδηγείται στις φυλακές του Αυλώνα.

Επιστροφή στην παραβατικότητα

Στις φυλακές είχε δείξει πολύ καλή διαγωγή, μάλιστα είχε πετύχει και στο πανεπιστήμιο, με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί πρόωρα με περιοριστικούς όρους και ο ίδιος υποσχέθηκε να αφοσιωθεί στα μαθήματά του. Όμως, δεν κράτησε πολύ η ελευθερία του, γιατί στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσε και πάλι στην παραβατικότητα. Αυτή τη φορά τον προσέγγισε ο βιολογικός του θείος, ο οποίος είναι σεσημασμένος κακοποιός. Σύμφωνα με την αστυνομία το επόμενο διάστημα τα δακτυλικά του αποτυπώματα να εντοπίζονται στα γραφεία της πολυκατοικίας που χτύπησε. Τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργός του, που είναι μόλις 18 χρόνων χαρακτηρίζονται από την αστυνομία σεσημασμένοι.

Διάρρηξη στην πολυκατοικία με το γραφείο Τσακαλώτου

Οι κατηγορούμενοι εκτός από το γραφείο του πρώην υπουργού Οικονομικών είχαν τρυπώσει και σε άλλα γραφεία που βρίσκονται στην ίδια πολυκατοικία. Μάλιστα, είχαν προκαλέσει πολλές ζημιές, αφού χρησιμοποίησαν βαριοπούλες, με τις οποίες είχαν ξεκολλήσει ακόμα και τις κάσες από τις πόρτες.

Η δικηγόρος που τον είχε υιοθετήσει σχολίασε την εξέλιξη με μια ανάρτηση στο διαδίκτυο: «Ήξεραν πολλοί τα μάτια του παιδιού που ζητιάνευε μέσα σε μια κούτα έξω από το νοσοκομείο της Νίκαιας. Μεγάλα μπλε. Η ιστορία του βιβλίο. Αφήνει παντού αποτυπώματα και γυρίζει στην ασφάλεια του ιδρύματος, των φυλακών, ψηλών τοίχων. Σήμερα πάλι λυτρώθηκε. Δεν άντεξε την ελευθερία. Μου χάρισε στη γιορτή μου ένα παπάκι γκάνγκστερ από αυτά που παίζουν τα μωρά στην μπανιέρα. Ανάμεσα στα πρεζάκια, το έγκλημα, τους έξαλλους πανίσχυρους εχθρούς του, τους πάμπολλους κακοποιητές που τόσο πολύ φοβάται, θα έχει πάντα ένα ντουλάπι να κρύβει τα ποιήματά του, αυτά άλλωστε βρήκε η ΟΠΚΕ στο σπίτι μου σήμερα. Τα υπόλοιπα ίσως τα βρουν αλλού. Θα έχει και μια μαμά τίγρη, όταν κάποτε μπορέσει να κλάψει», τονίζει μεταξύ άλλων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time