Ένα κορίτσι μόλις 14 χρόνων έβαλε στο μάτι ένας 52χρονος παπάς, που της έστελνε γυμνές φωτογραφίες του και την παρότρυνε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να πάει να μείνει μαζί του. Ο ερωτύλος ιερέας παρενοχλούσε το κορίτσι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέχρι που η 14χρονη πήρε την απόφαση και μίλησε στους γονείς της, οι οποίοι και τον κατήγγειλαν. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο ιερέας, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Κύπρο, επικοινωνούσε με διαδικτυακά μηνύματα με τη 14χρονη κοπέλα, που μένει στη Λάρισα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η παρενόχληση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο, που ο ιερέας δεν δίσταζε να στέλνει φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου στην ανήλικη.

Μάλιστα, ο παπάς ήταν τόσο αποφασισμένος, που ταξίδεψε από την Κύπρο στην Ελλάδα, προκειμένου να συναντήσει τη 14χρονη. Επιπλέον, κατηγορήθηκε ότι ζητούσε από την ανήλικη να εγκαταλείψει το σπίτι της και την οικογένειά της και να φύγουν μαζί για να ζήσουν στην Κύπρο. Τελικά, η υπόθεση καταγγέλθηκε στις Αρχές και ο 52χρονος ιερέας κάθισε στο εδώλιο του κατηγορούμενο στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας, το οποίο τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.800 ευρώ, για τη σεξουαλική παρενόχληση μίας ανήλικης κοπέλας κάτω των 15 ετών.

Μόλις έγινε γνωστή, η είδηση της καταδίκης του ιερέα προκάλεσε αίσθηση στην Κύπρο και ζητήθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου να σχολιάσει την απόφαση και να απαντήσει εάν θα ληφθούν μέτρα κατά του κληρικού. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κύπρου ανέφερε ότι προς το παρόν δεν είναι σε γνώση της κυπριακής Εκκλησίας το εν λόγω ζήτημα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time