Αν και η σημερινή απεργία κρίθηκε παράνομη, οι ναυτεργάτες επιμένουν. Ήδη στο λιμάνι του Πειραιά οι απεργοί βρίσκονται από τις 5:30 τα ξημερώματα μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Κάτι τέτοιο σημαίνει παράλληλα πως η ταλαιπωρία των ταξιδιωτών αυξάνεται κατακόρυφα, μια και τα πλοία για τα δρομολόγια που τους απασχολούν παραμένουν δεμένα στα λιμάνια. Αναγκαστικά λοιπόν αλλάζουν τα εισιτήριά τους προκαλώντας έτσι μακρόσυρτες ουρές στα εκδοτήρια. Ωστόσο δεν διστάζουν να εκδηλώσουν τον θυμό αλλά και τα παράπονά τους, μια και δεν έλαβαν sms μήτε mail από τις εταιρείες για τη σημερινή κατάσταση στο λιμάνι.

Παράλληλα με τους ναυτεργάτες, στο λιμάνι βρίσκονται και μέλη του ΠΑΜΕ που δεν επιτρέπουν την επιβίβαση των ταξιδιωτών στα πλοία. Μιλώντας στην κάμερα του MEGA ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης των Μηχανικών, Θανάση Αγγελάκη, είπε πως σε όλα τα λιμάνια είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως όσα λέει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, δεν ισχύουν και θα υπάρξει εργοδοτική αυθαιρεσία.

Δείτε το σχετικό βίντεο


Παράνομη η απεργία

Η απεργία που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

Στάσεις εργασίας τα ΜΜΜ

Η ΑΔΕΔΥ, που είχε εξαιρέσει από την απεργία τους εκπαιδευτικούς, ανακοίνωσε επίσης, για τη διευκόλυνση της μετακίνησης των υποψηφίων στα εξεταστικά κέντρα, πως τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν τελικά στάσεις εργασίας και όχι 24ωρη απεργία.