Με καλοκαιρινή τροχιά θα μπει από αύριο σχεδόν όλη η χώρα, καθώς οι βροχές φαίνεται να περιορίζονται πλέον στα πιο ορεινά και η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Την Τετάρτη, τις πρώτες πρωινές ώρες στα βορειοανατολικά, αναμένονται βροχές οι οποίες πρόσκαιρα θα σταματήσουν και θα ξεκινήσουν εκ νέου το μεσημέρι, αλλά στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος και τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα αρχίσει να ανεβαίνει, πλησιάζοντας τιμές Ιουνίου. Θα φτάσει στους 31 στα βόρεια, 29 στα δυτικά, 30 – 32 στα ανατολικά ηπειρωτικά και 25 – 27 βαθμούς Κελσίου οι μέγιστες στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι δυτικοί στο Ιόνιο 3 – 5 μποφόρ και στο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 3 – 5 και στα Δωδεκάνησα μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αρκετό ήλιο και αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 17 – 30 βαθμούς, με ήπιο βορειοδυτικό άνεμο 3 – 4 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές αραιές κατά βάση νεφώσεις. Η θερμοκρασία από 17 – 31 βαθμούς και οι άνεμοι στον Θερμαϊκό βορειοδυτικοί 3 – 5 μποφόρ.

Την Πέμπτη, μπορεί ο καιρός να βελτιώνεται, η αστάθεια όμως παραμένει. Έτσι, αρχικά ο καιρός θα είναι αίθριος, το μεσημέρι και το απόγευμα όμως στα ορεινά αναμένονται βροχές και στα βόρεια καταιγίδες.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού