Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων, δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται ότι μέσω facebook και instagram επιχειρούσε να προσεγγίσει κορίτσια και με επιμονή, μηνύματα και υποσχόμενος διάφορα, προσπαθούσε να τις πείσει να συναντηθούν ώστε στη συνέχεια να συνευρεθούν.

Πρόκειται για τον ΒΕΣΤΑΚΗ Αντώνιο του Αντωνίου, γεννηθέντα την 18-7-1986.



Το χρονικό της υπόθεσης

Ένα από τα κορίτσια πείστηκε να συναντήσει τον 35χρονο με αποτέλεσμα να την αποπλανήσει. Εκεινη τότε ήταν 14 χρόνων. Όταν στη συνέχεια το κορίτσι αρνήθηκε να τον ξανασυναντήσει, αυτός άρχισε να την εκβιάζει ότι θα δημοσιοποιούσε άσεμνο υλικό δικό της, αναγκάζοντάς την έτσι με τη βία και παρά τη θέλησή της σε σεξουαλική πράξη.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα της αστυνομίας του Α.Τ. Κισάμου. Οι αστυνομικοί είχαν προχωρήσει σε έρευνα καθώς υπήρχαν πληροφορίες για παράνομη δράση του 35χρονου. Κατά την έρευνα οι αστυνομικοί της Κισάμου ανακάλυψαν ότι το κινητό του ήταν γεμάτο με άσεμνες φωτογραφίες, βίντεο και ηχογραφήσεις ανήλικων κοριτσιών.

Στη συνέχεια κάλεσαν τα κορίτσια να καταθέσουν τι γνωρίζουν και εκείνα είπαν πώς τα είχε προεγγίσει. Ένα από αυτά, το τότε 14χρονο κορίτσι, νυν ενήλικη, αποκάλυψε στους αστυνομικούς ότι την είχε πείσει να τον συναντήσει με αποτέλεσμα να την αποπλανήσει και εκβιάζοντάς την μετά να τη βιάζει.

Κρίθηκε προφυλακιστέος

Ο συλληφθείς απολογήθηκε κατηγορούμενος για οκτώ αδικήματα, όπως αυτά του βιασμού, της αποπλάνησης, της παραγωγής και κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, της προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους κατά συρροή και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση.

Επίσης, στη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, αναφέρονται παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, αλλά και απειλή και απόπειρα παράνομης βίας κατ' εξακολούθηση.

Ο 35χρονος φέρεται να χρησιμοποιούσε ψεύτικο προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσελκύοντας ανήλικα κορίτσια από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του δεν αποδέχθηκε τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης.