Συζητείται ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας η κατεπείγουσα αγωγή της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, προκειμένου να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΔΕΔΥ δήλωσε στο Δικαστήριο ότι από την απεργιακή κινητοποίηση εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί και οι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να διεξαχθούν κανονικά οι πανελλαδικές.

Οι νέες τροποποιήσεις της ΑΔΕΔΥ για τις κινητοποιήσεις τους

-Τα λεωφορεία αστικά της Αθήνας που μετέτρεψαν το 24ωρο απεργιακό αίτημα σε στάση εργασίας από τη μία μέχρι τις 5 το απόγευμα.

-Το Μετρό και τα μέσα σταθερής τροχιάς, τα 8 από 9 σωματεία προχωρούν σε στάση εργασία από τις 9 π.μ μέχρι τη λήξη της βάρδιας

- Οι Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν προκηρύξει απεργία, μονο συμμετέχουν στο συλλαλητήριο το απόγευμα

«Πρόκειται για ένα αντεργατικό νομοσχέδιο με τεράστια συμβολική σημασία. Αποτελεί ριζική αναδιάρθρωση στα εργασιακά και το υπουργείο θέλει να κρίνει την απεργία παράνομη στο σύνολό της» επεσήμανε στο δικαστήριο η πλευρά της ΑΔΕΔΥ.

Από την άλλη, το υπουργείο Παιδείας επισήμανε πως η απεργία θα πρέπει να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, αφού μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «δεν προβλέπεται προσωπικό ασφαλείας για κάλυψη των αναγκών των πανελλαδικών εξετάσεων» καθώς και ότι η απεργία γίνεται «σε βάρος των μαθητών, που ταλαιπωρούνται προηγουμενο διαστημα λόγω πανδημίας και τώρα ξανά εν μεσω πανελληνίων».