Χθες τα ξημερώματα δύο σεσημασμένοι διαρρήκτες συνελήφθησαν από την Αστυνομία. Αμφότεροι φέρονται να κρύβονται πίσω από τη βανδαλιστική επίθεση στο γραφείο του βουλευτή του ΣΎΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας έχει διαβιβαστεί η υπόθεση λόγω σοβαρότητας. Ήδη ερευνώνται τα πρώτα στοιχεία βάσει των οποίων πρόκειται για ένα «ντουέτο» που τρυπώνει σε κτήρια και αδειάζει τα γραφεία ξεκινώντας από το ισόγειο μέχρι τα υψηλά πατώματα.

Πρόκειται για έναν 22χρονο γιο δικηγόρου, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος της ΕΛ.ΑΣ και έναν 18χρονο φίλο του, τον οποίο όπως φαίνεται «εκπαίδευε» ο νεαρός. Μάλιστα ο 22χρονος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα, αν και είχε στην πλάτη του καταδίκη 12 ετών για παρόμοια αδικήματα. Όμως στις φυλακές επέδειξε καλή συμπεριφορά, σπουδάζοντας παράλληλα στο πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σύντομα.

Όπως φαίνεται δεν το έβαλε κάτω και μετά την έξοδο του από τις φυλακές ξαναρίχτηκε στην παρανομία αφήνοντας μάλιστα τη «σφραγίδα» καθώς το modus operandi του ήταν να μπαίνει μέσα και όπως χαρακτηριστικά λένε οι αστυνομικοί, να «αδειάζει ολόκληρες πολυκατοικίες». Η σύλληψή του έγινε χθες στη μια τα ξημερώματα όπου αστυνομικοί τον έπιασαν με τον συνεργό του σε πολυκατοικία της οδού Γενναδίου.

Αυτό που εξετάζεται είναι αν ο συγκεκριμένος «ποντικός» κρύβεται πίσω από το χτύπημα στο γραφείο του πρώην υπουργού.