Μια πολυμελή εγκληματική ομάδα εξάρθρωσε η αστυνομία που, με βιτρίνα επιχείρηση βιομηχανικής κάνναβης, εκμεταλλευόταν τεράστια φυτεία χασίς στην Ανάβυσσο.

Tι ανέδειξε η έρευνα 

Όπως προέκυψε από έρευνα πέντε άτομα είχαν συστήσει τη συμμορία και με προκάλυμμα αδειοδοτημένη επιχείρηση καλλιέργειας βιομηχανικής κάνναβης, καλλιεργούσαν μεγάλο αριθμό δενδρυλλίων, τα οποία δεν εμπίπτουν στη νομοθεσία σύμφωνα με την οποία εκδόθηκε η άδεια.

Επιπλέον, απασχολούσαν παράνομα αλλοδαπούς που καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκαν περισσότερα από 46.000 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία ξεριζώθηκαν και συνολικά συνελήφθησαν 24 άτομα. Από τα δείγματα που εξετάστηκαν προέκυψε πως το ποσοστό της ουσίας που καθορίζει τη βιομηχανική κάνναβη ξεπερνά κατά πολύ το νόμιμο επιτρεπτό, ενώ και από τις εξετάσεις του Γενικού Χημείου του Κράτους προέκυψε ότι εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες και αποθηκευτικούς χώρους σε Ηράκλειο και Αττική, όπου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα. Το κέρδος από την καλλιέργεια χασίς που θα αποκόμιζαν τα μέλη της συμμορίας υπολογίζεται σε 26.000.000 ευρώ.