Οργή προκαλούν οι καταθέσεις για τα βασανιστήρια σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη κατά τη διάρκεια της δίκης σε δεύτερο βαθμό, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Την περασμένη Παρασκευή βρέθηκε ενώπιον του δικαστηρίου συμφοιτητής του άτυχου Κρητικού από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο νεαρός σπουδαστής τού εκμυστηρεύθηκε ότι σκεφτόταν να πέσει από το παράθυρο προκειμένου να βάλει τέλος στη ζωή του, γιατί τα είχε βρει δύσκολα με τις παρέες του.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε με λεπτομέρειες στο πώς οι κατηγορούμενοι τον κλείδωναν έξω από το δωμάτιο ή μέσα στην ντουλάπα. Μάλιστα περιέγραψε περιστατικό όπου ο Βαγγέλης Γιακουμάκης σύρθηκε για μία απόσταση περίπου 2 μέτρων με μία σκισμένη μπλούζα από το διάδρομο έως το δωμάτιό του. Ο σπουδαστής ανέφερε πως είχε δει τον Γιακουμάκη τραυματισμένο στο χέρι από σπασμένο ποτήρι και αργότερα με ένα σημάδι στο λαιμό.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Βαγγέλης είχε φτάσει στο σημείο να κάνει μπάνιο στις 2 ή και τις 3 τα ξημερώματα προκειμένου να αποφύγει να του κλείνουν το νερό. «Ο Βαγγέλης ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος και δεν είχα ακούσει ποτέ ότι είχε λάβει μέρος σε κάποια φασαρία» είπε κατά την κατάθεσή του ο συμφοιτητής του Γιακουμάκη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η παρέα των κατηγορουμένων έκανε βασανιστήρια μικρότερης έντασης σε άλλα παιδιά. «Σταμάτησαν και συνέχισαν με τον Βαγγέλη» υποστήριξε. Σε ερώτηση πώς θα αντιδρούσε εάν του συνέβαινε κάτι ανάλογο με τον Βαγγέλη, ο μάρτυρας απάντησε ότι θα έφτανε στα όρια της κατάθλιψης.

Την ίδια στιγμή, οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η αδελφή του βγήκαν από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, καθώς δεν άντεξαν να ακούσουν τις λεπτομέρειες της κακοποίησης. Ο πατέρας του Βαγγέλη, Ανδρέας Γιακουμάκης, αποκάλυψε ότι μετά την είδηση ότι ο γιος του είχε εξαφανιστεί τηλεφώνησε σε έναν από τους κατηγορούμενους, διότι τον θεωρούσε φίλο του παιδιού του. «Στον χαμό του Βαγγέλη μου γνώρισα όλη την ανθρωπιά του κόσμου αλλά και όλη την κακοήθεια. Δεν μπορεί να ξέρει κανείς τι περάσαμε όλον αυτόν τον καιρό» είπε.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time