Την ικανοποίηση τους για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και για την επέκταση του ωραρίου εκφράζουν με δηλώσεις τους στα parapolitika.gr οι καταστηματάρχες του κλάδου.

«Το περιμέναμε και μας ικανοποιεί αφού ο κόσμος μπορεί να έλθει στα μαγαζιά, να ακούσει ξανά μουσική και να καθίσει λίγο παραπάνω. Αυτό όμως δεν αρκεί», δηλώνει στα parapolitika.gr ο Γιώργος Ξενάριος, ιδιόκτητης snack bar στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

Εξηγεί, όμως, ότι στην παρούσα φάση, το πλέον απαραίτητο είναι η ενίσχυση της ρευστότητας των πληγεισών επιχειρήσεων, καθώς κλάδοι, όπως η εστίαση, παρέμειναν επί μήνες κλειστοί λόγω των υγειονομικών περιορισμών.

«Το ωράριο ήταν πολύ σοβαρό θέμα γιατί οι πελάτες κάθονταν ελάχιστα, αλλά το σοβαρότερο είναι ότι περιμένουμε ακόμη να υλοποιηθούν τα όσα μας υποσχέθηκαν για να μετριάσουμε τις μεγάλες μας απώλειες», δηλώνει ο Αντώνης Κουτρουμπίλας, υπεύθυνος αντίστοιχου restaurant - cafe στο Παγκράτι.

Δείτε τις δηλώσεις τους:


Τι ισχύει από σήμερα

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, από σήμερα «θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες. Σε περίπτωση καταστρατήγησης του μέτρου το πρόστιμο καθορίζεται σε 5.000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και σε αναστολή λειτουργίας - κλείσιμο 15 ημερών σε οποιαδήποτε δεύτερη παράβαση».

Κατά τα άλλα, από σήμερα, επίσης, επαναλειτουργούν «τα καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές και μόνο για εκείνα που έχουν ελεύθερες διόδους ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός».

Επίσης, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου «αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος και θεάματος από 50 σε 75 % όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεις, σε 70% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 5.000 θέσεις, σε 65% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 15.000 θέσεις και αν είναι πλέον των 15.000 θέσεων ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται σταθερά στα 10.000 άτομα».