Την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί ώστε έως το τέλος Αυγούστου να υπάρχει ένα τείχος ανοσίας στην Ελλάδα, επισήμανε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, η Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη.

Για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς, η κ. Παγώνη τόνισε πως οφείλουν απέναντι στον ασθενή να είναι εμβολιασμένοι.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη της Ματίνας Παγώνη στα Παραπολιτικά 90,1:

Για τους εμβολιασμούς, η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ επισήμανε: «Προς το παρόν πάμε καλά έχουμε στόχο να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς όσο γίνεται πιο γρήγορα, να φτάσουμε το στόχο τέλος Ιουνίου ένα 50% έστω με τη μια δόση και τέλος Αυγούστου αρχές Σεπτέμβρη 80%. Αν φτάσουμε 75 με 80% σημαίνει ότι θα έχουμε μια ασφάλεια οπότε έχουμε κάνει τείχος ανοσίας και μπορούμε να αισθανθούμε πολύ πιο ελεύθεροι». 

«Πρέπει να κάνουμε έκκληση είναι οι ομάδες οι οποίες δεν έχουν πάει και είναι σε πολύ χαμηλά ποσοστά γύρω στο 61% δηλαδή οι 50 και άνω και 60 και άνω πρέπει οπωσδήποτε να πάνε να εμβολιαστούν διαφορετικά δεν θα μπορέσουμε να φτιάξουμε το τείχος ανοσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα αν συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στο υγειονομικό προσωπικό, η κ. Παγώνη απάντησε: «Εμείς σαν ΕΙΝΑΠ και σαν Ομοσπονδία είμαστε τοποθετημένοι οφείλουμε, έχουμε υποχρέωση απέναντι στον άρρωστο να ειμαστε εμβολιασμένοι. Σε ένα μήνα οι γιατροί πρέπει να τελειώσουν τους εμβολιασμούς τους καμία συζήτηση από εκεί πέρα. Δεν μπαίνουμε σε διαπραγματεύσεις οφείλουμε να το κάνουμε απέναντι στον άρρωστό μας».