Την Παρασκευή ο καιρός θα κυλήσει σε παρόμοιο μοτίβο με τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή το πρωί περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο στις περισσότερες περιοχές.

Εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και πιο παραλιακά τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, με τοπικές βροχές από το πρωί. Το μεσημέρι και το απόγευμα σε όλη τη χώρα, από βορρά προς νότο, στα ηπειρωτικά και πιθανόν και στα ορεινά της Κρήτης, αναμένεται γενικευμένη αστάθεια για άλλη μια ημέρα, με βροχές κατά τόπους ισχυρές, έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα παραμείνει κοντά στους 27 – 29 βαθμούς Κελσίου και στα ηπειρωτικά και στη νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 2 – 3 μποφόρ και στο Αιγαίο 2 – 5 μποφόρ.

Στην Αττική, η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο. Το μεσημέρι και το απόγευμα όμως αναμένονται τοπικές βροχές με πιθανότητα καταιγίδας στα πιο βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 20 – 28, βόρειοι οι άνεμοι που θα στραφούν σε νοτιάδες 2 – 3 μποφόρ. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες στα γύρω ορεινά, πιθανόν και με ένα πέρασμα μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 – 28, με ήπιο μεταβλητό άνεμο στον Θερμαϊκό 2 – 3 μποφόρ.

Το Σάββατο, η γενικευμένη αστάθεια θα συνεχιστεί. Έτσι, αναμένονται κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Την Κυριακή η εικόνα θα είναι λίγο βελτιωμένη.