Έμπλεος χαράς και ενθουσιασμού για την επιτυχία της κόρης του στο φετινό Roland Garros, ο πατέρας της Μαρίας Σάκκαρη, Κώστας, μίλησε αποκλειστικά στην Σάσα Σταμάτη και τα parapolitika.gr, μην κρύβοντας την περηφάνεια του αλλά και τη σιγουριά του ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης ανταμειβής. «Είμαι ένας περήφανος μπαμπάς», ανέφερε στη Σάσα Σταμάτη και πρόσθεσε: «Η ευχή μου είναι να είναι καλά στην υγεία του το παιδί μου. Να είναι υγιέστατη, να είναι ταπεινή όπως είναι, να είναι καλό παιδί έτσι όπως είναι πάντα στη ζωή της. Και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουνε. Δουλεύει τόσο σκληρά και τόσο πολύ, που νομίζω ότι είναι κοντά στην ώρα για να ανταμειφθεί», κατέληξε.

Ένας μεγάλο άθλος

Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε έναν μεγάλο άθλο στη Γαλλία και το Roland Garros, πετυχαίνοντας να προκριθεί στους «4» της διοργάνωσης, καθώς νίκησε 2-0 (6-4, 6-4) το Νο 9 της διεθνούς κατάταξης στο συγκεκριμένο άθλημα και περσινή νικήτρια του γαλλικού Οπεν, Ίγκα Σβιάτεκ. Έτσι, η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά ενός γκραν σλαμ.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή για τον ελληνικό αθλητισμό, αφού είναι η πρώτη φορά που δύο Ελληνες βρίσκονται στα ημιτελικά ενός major, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε χθες βράδυ με 3-0 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ και εξασφάλισε επίσης την πρόκριση στους «4».

Ο επόμενος αγώνας

Βάσει της κατάταξης, αλλά και της απόδοσης στο Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη είναι η καλύτερη από τις τέσσερις τενίστριες των ημιτελικών, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέχα Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Νο 33 στην παγκόσμια κατάταξη), η οποία νωρίτερα επικράτησε της 17χρονης Αμερικανίδας Κόκο Γκοφ με 7-6, 6-3.