Φερόμενος ως δράστης ένας φίλος του που θέλησε με αυτόν το τρόπο να τον εκδικηθεί, επειδή όπως υποστηρίζει λίγες μέρες νωρίτερα, ο ηλικιωμένος είχε σκοτώσει τη γάτα του.

Τα σημάδια από τις σφαίρες στους τοίχους, τα παράθυρα και τις ζαρντινιέρες του σπιτιού στην ορεινή Ναυπακτία, αποτυπώνουν ένα μέρος από τα όσα προηγήθηκαν και έστειλαν στο νοσοκομείο τον 70χρονο ιδιοκτήτη.

Όλα έγιναν το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου. Ο κατηγορούμενος πήγε οπλισμένος έξω από το σπίτι, την ώρα που ο 70χρονος κοιμόταν. Σύμφωνα με την εκπομπή του MEGA livenews του Νίκου Ευαγγελάτου, με τις φωνές του, τον ξύπνησε και τα επόμενα δευτερόλεπτα, άρχισαν να πέφτουν πυροβολισμοί.

Στην περιοχή επικρατεί πανδαιμόνιο. Ο 60χρονος με την καραμπίνα απομακρύνεται και ορισμένοι από τους γείτονες τρέχουν να βοηθήσουν.

«Ανέβηκα πρώτος εγώ επάνω. Έβαλα μία πετσέτα για το αίμα, ήταν ο άνθρωπος γυμνός γιατί κοιμόταν. Τον ντύσαμε και τον πήγαμε στο Κ.Υ. Ναυπάκτου», ανέφερε φίλος του θύματος.

Λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, ο ιδιοκτήτης μεταφέρεται από το νοσοκομείο της Ναυπάκτου σε εκείνο της Πάτρας. Ο 60χρονος μετά από λίγο συνελήφθη και προφυλακίστηκε.

Ιερέας σκότωσε και πέταξε γάτα στα σκουπίδια

Το αιματηρό επεισόδιο στην Ορεινή Ναυπακτία, έρχεται λίγες μέρες μετά το σάλο που προκάλεσε η σύλληψη ιερέα στον Βόλο, για την θανάτωση μιας γάτας. Με τον ίδιο και το στενό οικογενειακό του περιβάλλον να αρνούνται τα πάντα, υποστηρίζοντας ότι το ζώο ήταν ήδη νεκρό.

«Κάτι μύριζε στον κήπο, έτσι; Στα χορτάρια μέσα εκεί, και εκεί ψάχνοντας με τη σκούπα βρήκε το γατάκι αυτό και το έβαλε σε μία σακούλα και το πέταξε στα σκουπίδια.1:07 Πάντα είχε καλή σχέση με τα ζώα, γέννησε τις προάλλες μια γάτα πάλι μέσα στον κήπο, τα μαζέψαμε σε ένα κουτάκι, τα πήγαμε στον κτηνίατρο… Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, δεν είμαστε δολοφόνοι ζώων», δήλωσε συγγενής του ιερέα.

«Ένας φιλήσυχος άνθρωπος είναι, 88 χρόνων, ιερέας τα 60 του χρόνια, έχει προσφέρει έργο κοινωνικό εδώ πέρα σε όλη την ενορία. Αυτό το περιστατικό είναι ατυχές.»

Σε βάρος του ιερέα που κατηγορείται ότι χτύπησε μέχρι θανάτου μια γάτα που μπήκε στην αυλή του, βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος.