Στις 7 θα πραγματοποιηθεί σήμερα η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας και εκτός από τον Βασίλη Κικίλια θα συμμετέχει και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στην ενημέρωση αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για το ωράριο κυκλοφορίας και την μουσική στην εστίαση.

Στο ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής, που συνεδριάζει σήμερα βρίσκονται η μουσική στην εστίαση, το ωράριο κυκλοφορίας και το πλαίσιο διεξαγωγής των δεξιώσεων των γάμων και των βαπτίσεων. Για το τελευταίο ζήτημα θα συζητηθεί να επιτραπούν περισσότερα άτομα στις κοινωνικές εκδηλώσεις, πιθανώς 200 αντί για 100 άτομα που ισχύει σήμερα

Οι λοιμωξιολόγοι θα καταθέσουν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση και εν συνεχεία θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις. Οι αποφάσεις θα γίνουν γνωστές σήμερα στις 19:00. 

Χαλάρωση των μέτρων και επιστροφή

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο η μουσική θα επιστρέψει στην εστίαση. Την ίδια ώρα αναμένεται να επεκταθεί το ωράριο κυκλοφορίας κατά μία ώρα με την απαγόρευση, από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να ξεκινά στη 01:30 αντί για τις 12:30 που ισχύει σήμερα.

Παράλληλα, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο εντός του μήνα σε νέα συνεδρίαση να αποφασιστεί και η πλήρης κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας με την πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 1η Ιουλίου.