Στον 32χρονο πιλότο, σύζυγο της άτυχης Καρολάιν που βρήκε τραγικό θάνατο στα χέρια των αδίστακτων δολοφόνων στο άγριο έγκλημα στα Γλυκά Νερά, φέρεται να ανήκει τελικά το πελματικό αποτύπωμα που βρέθηκε μέσα στο σπίτι και συγκεκριμένα πάνω στη μονωτική ταινία.

Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν δείξει στον σύζυγο της Καρολάιν περίπου 300 φωτογραφίες σεσημασμένων ληστών, από τους οποίους έχουν καταλήξει σε μια λίστα 20 ατόμων που εμφανίζουν κάποιες ομοιότητες, κυρίως στον σωματότυπο, όχι όμως σε επίπεδο ταυτοποίησης.

Αναφορικά με τη γλώσσα που μιλούσαν οι δράστες, δεν έχει ξεκαθαριστεί τελικά εάν ήταν όντως αλβανικά, ή γλώσσα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ή ακόμα και διάλεκτος Ρομά.

Στο «μικροσκόπιο» η ληστεία «καρμπόν» στο σπίτι του εκπαιδευτή του πιλότου

Την ίδια ώρα, στο «μικροσκόπιο» των αρχών βρίσκεται και η ληστεία στο σπίτι του πιλότου - εκπαιδευτή του συζύγου της Καρολάιν, στο Αλεποχώρι, το καλοκαίρι του 2018 -μια υπόθεση που παραμένει ανεξιχνίαστη.

Αξιωματικοί της Ασφάλειας τονίζουν ότι παρουσιάζει πολλές ομοιότητες, αλλά και πολλές διαφορές, με αυτή των Γλυκών Νερών.
Στο στόχαστρο βρίσκονται περίπου 200 ληστείες της τελευταίας πενταετίας.