Τα επόμενα βήματα προς την ελευθερία περιμένουν οι πολίτες, με την άρση και των υπόλοιπων περιορισμών. Απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσική στην εστίαση, άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων, είναι στο κέντρο της συζήτησης κυβέρνησης, ειδικών και επιστημόνων.


Απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσική στην εστίαση

Μήνες μετά την θέσπιση του, το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας φαίνεται πως βαίνει προς το τέλος του.

Για το θέμα της επέκτασης του ωραρίου κυκλοφορίας και την πιθανή επανεκκίνηση δραστηριοτήτων, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι θα συζητηθούν όλα αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο να καταργηθεί τελείως η απαγόρευση κυκλοφορίας, αλλά να μειωθεί.

Το πιθανότερο είναι να πάει από τις 00:30 που είναι τώρα στη 1:30, δίνοντας έτσι ακόμα μία ώρα λειτουργίας στις επιχειρήσεις εστίασης.

Επίσης, η επιτροπή που θα συνεδριάσει την Παρασκευή θα κληθεί να αποφασίσει και για τη δυνατότητα να επιτραπεί η αναπαραγωγή μουσικής στην εστίαση, 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πιθανόν να γίνει μαζί με την άρση του μέτρου για την απαγόρευση κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται πως η εστίαση άνοιξε τη Δευτέρα του Πάσχα με πολύ αυστηρά μέτρα και χωρίς μουσική.


Τι θα γίνει με τις δεξιώσεις

Σε ό,τι αφορά στις δεξιώσεις γάμων, την επόμενη εβδομάδα φέρεται να ανακοινώνεται διπλασιασμός των καλεσμένων από τους 100 στους 200, πιθανότατα από αρχές Ιουλίου, ένα αίτημα που έχει τεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι αλλαγές δεν αποκλείεται να τεθούν σε ισχύ πριν από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (19-21/06) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου, ενώ αν διατηρηθεί αυτή η επιδημιολογική εικόνα, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα μπαρ πριν τις 30 του μηνός.