Μπορεί η φιλία τους να μετρούσε χρόνια αλλά ο ένας εκ των δύο ποτέ… δεν ξέχασε!
Στην ορεινή Ναυπακτία και πιο συγκεκριμένα στο χωριό Ελευθέριανη ένας 60χρονος δεν συγχώρησε ποτέ τον 70χρονο συγχωριανό του που σκότωσε με το αυτοκίνητό του το γατάκι του, επειδή τον ενοχλούσε το νιαούρισμά του!

Το βράδυ του Σαββάτου, ο 60χρονος, όντας βαριά μεθυσμένος, πήρε το κυνηγετικό του όπλο και πήγε στο σπίτι του ηλικιωμένου. Τον κάλεσε να βγει και μόλις τον είδε τον πυροβόλησε εν ψυχρώ! Τα σκάγια βρήκαν τον 70χρονο στον θώρακα και διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο της Πάτρας, όπου νοσηλεύεται έχοντας διαφύγει τον κίνδυνο.

Παρ’ όλο που ήταν υπερβολικά μεθυσμένος, ο δράστης διέφυγε σε μια κοντινή δασική περιοχή και ξεκίνησε επιχείρηση για τον εντοπισμό του από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος. Αργά το βράδυ, οι αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν έχοντας μαζί του το κυνηγετικό όπλο και τρία φυσίγγια, ενώ ο κάλυκας από τον πυροβολισμό κατά του 70χρονου βρέθηκε πεταμένος σε ένα κοντινό αρδευτικό αυλάκι.

Ο 60χρονος οδηγήθηκε την Κυριακή στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ο οποίος του άσκησε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου για τα όπλα. Στον δικαστικό λειτουργό που διέταξε την κράτησή του ώσπου να απολογηθεί στον ανακριτή, δήλωσε ότι μετάνιωσε που λίγο έλειψε να σκοτώσει τον φίλο του και απέδωσε την πράξη του στο μεθύσι και την θλίψη του για τον θάνατο της γάτας του!