Στα Σφακιά βρέθηκε η Γιάννα Αγγελοπούλου, όπου άνοιξε σήμερα η αυλαία των επισήμων εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης για την επέτειο των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η κα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη έφτασε φορώντας την κρητική παραδοσιακή ενδυμασία, προσαρμοσμένη στο σήμερα, τιμώντας έτσι τον τόπο που επισκέπτεται.




Στη σημασία του εορτασμού αναφέρθηκε στον χαιρετισμό της η πρόεδρος της Επιτροπής » Ελλάδα 2021″, επισημαίνοντας ότι «από εδώ άναψε η φλόγα για την λευτεριά της Κρήτης. Το πάθος για την λευτεριά των προγόνων σας ήταν αυτό που σηματοδότησε τον αγώνα».

Η κ Αγγελοπούλου αναφέρθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που γίνονται σε όλη τη χώρα για τα 200 χρόνια της επανάστασης, κάνοντας λόγο για ένα συλλογικό επίτευγμα.

Όπως είπε, «Όλη η Ελλάδα γιορτάζει. Και η Κρήτη που είναι η δική μου πατρίδα γιορτάζει πάνδημα την επέτειο».

Αναφερόμενη στην Κρήτη τόνισε ότι σήμερα βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης, κάλεσε τους παριστάμενους να είναι πάντα κοντά στην παράδοση, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λέγοντας: «Σας ευγνωμονούμε που είστε διαρκώς στο πόδι στέλνοντας το μήνυμα σε όλους που μας επιβουλεύονται να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι».

Η πρόεδρος της Επιτροπής αναφέρθηκε στην συνεισφορά όλων στον εορτασμό λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα έχουμε υλική και άυλη κληρονομιά μετά το τέλος των εκδηλώσεων».

Παράλληλα τόνισε: «Είμαστε υπερήφανοι για αυτά που περάσαμε και θα συνεχίσουμε με σχέδιο για το μέλλον».