Στην αρχή του τέλους των περιορισμών, φαίνεται πως έχουμε μπει, αφού από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κάνει το επόμενο βήμα και να αποφασίσει την άρση κάποιων περιορισμών.

Μάλιστα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας - δηλαδή μετά τις 11 Ιουνίου - αναμένεται ανακοίνωση είτε για τον περιορισμό είτε για την κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αξίζει να σημειωθεί πως το πιθανότερο σενάριο είναι η κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας η οποία μέχρι σήμερα ισχύει από τις 00:30 μέχρι τις 05:30.

Ακόμη ένας λόγος που θα συμβάλει είναι πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα τεθεί και το θέμα επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, γεγονός που θα ενισχύσει και θα τονώσει την κίνηση στην εστίαση. Έτσι το μέτρο αυτό το πιθανότερο είναι να γίνει μαζί με τον περιορισμό ή κατάργηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τέλος προς 1η Ιουλίου προσδιορίζεται να επιτραπούν έως 200 καλεσμένοι σε δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων, αντί για 100 που ήταν μέχρι τώρα.